Togg ne zaman trafiğe çıkacak? CEO Gürcan Karakaş son bilgileri paylaştı...

Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, "29 Ekim'de Gemlik'teki tesisimiz seri üretime hazır hale gelecek. Seri üretimden üretilen araçlarımız sertifikasyon testlerine tabi tutulacak ve inşallah martta trafiğe çıkmış olacak" dedi.

Sakarya Üniversitesinden (SAÜ) yapılan açıklamaya göre, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen SAÜ 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Üniversite Dereceleri Töreni'ne katılan Karakaş, buradaki konuşmasında, oyunun kurallarının değiştiğini, otomotiv sektörünün de mobilite ekosistemine dahil olduğunu belirtti.

Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, “Bugünün otomobil dünyası ürün konseptini oluşturma, aracı geliştirme, üretme, satış ve sonrasındaki işleyişlerle ilgileniyor. Bizim işimiz ise klasik araç üreticilerinin işinin bittiği yerde başlıyor. Biz otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz. Çünkü değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda geçmişte telefonda yaşanan dönüşüm bugün otomotivde yaşanıyor" dedi.

Oyunun kurallarının değiştiğini belirten Karakaş, otomotiv sektörünün de mobilite ekosistemine dahil olduğunu aktardı.

Karakaş yeni mobilite çözümleri, yapay zeka, oyunlaştırma, blok zincir, büyük veri, sürdürülebilirlik, akıllı şebekeler, enerji çözümleri gibi kavram ve uygulamaların stratejik alanları oluşturduğunu söyledi.

540 MÜHENDİSLE ÇALIŞIYORUZ

Uluslararası firmalardan tersine beyin göçüyle 27 çalışan kazandıklarını ifade eden Karakaş 540 mühendisle çalıştıklarını ifade etti.

Karakaş, Togg çalışanlarının; %40’ının master ve doktora derecesine sahip olduğunu, kadın çalışan oranının %27 olduğunu, ortalama çalışan tecrübesinin 11 yıl olduğunu ve 1100’den fazla çalışana sahip olduklarını da aktardı.

MART'TA TRAFİĞE ÇIKACAK

Yerli otomobil hakkında sunum yapan Karakaş, “Gemlik Kampüsümüzde hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Şu an Gemlik Kampüsü’müzdeki deneme üretimlerindeyiz. Deneme üretimi bizim sektörümüzde şu anlama geliyor; o kadar karmaşık bir yapıyı bir araya getirirken deniyoruz, öğreniyoruz, eksikliklerimizi tamamlıyoruz. 29 Ekim’de Gemlik’teki tesisimiz seri üretime hazır hale gelecek. Seri üretimden üretilen araçlarımız sertifikasyon testlerine tabi tutulacak ve inşallah Mart’ta trafiğe çıkmış olacak.” dedi.

Sonraki Haber

Forum