Titan'da olan bitenle ilgili farklı bir yorum var: En az bir kişi farkındaydı...

Titan denizaltısındaki iç patlama sonrası uzmanlar, patlama çok ani olduğu için içindekilerin olan bitenin farkı varmadığını söylemişti. Ancak en az 2 kişi farklı düşünüyor.

Eski bir OceanGate danışmanına göre Titan denizaltısı patlamadan önce balast boşaltıp ağırlığını azaltıp yukarı çıkmaya çalışmıştı. Yani içinde en azından bir kişi bir terslik olduğunun farkındaydı...

Daha önce OceanGate'e pazarlama ve lojistik konularında danışmanlık yapmış olan Rob McCallum, The New Yorker'a verdiği demeçte Titan'ın son dalışıyla ilgili ilk raporları gördüğünü söylüyor.

Ona göre Titan'ın ağırlık azaltmıştı ve bu dalışın iptal edildiği; denizaltının yukarı çıkmaya çalıştığı anlamına geliyor. Ve zaten bir süre sonra da ana gemiyle iletişim kaybedildi.

McCallum, Titan'ın patlamadan önce muhtemelen yükselmeye çalıştığını söyleyen en azından ikinci kişi. "Titanic" filmini yöneten derin deniz uzmanı James Cameron da 24 Haziran'da ABC News'e verdiği demeçte Titan'ın ağırlık azalttığını ve gemidekilerin "acil bir durumu yönetmeye çalıştıklarını" duyduğunu söylemişti.

Yetkililer patlamayı hâlâ araştırıyorlar ve şu anda beş yolcunun yaklaşmakta olan tehlikenin farkında olup olmadığı veya gövde arızası konusunda önceden uyarı alıp almadıkları belli değil. Ancak Cameron ve McCallum'un açıklamaları, gemideki en az bir kişinin önceden bir şeylerin ters gittiğini fark etmiş olabileceğini ve yolculuğu iptal etmeyi seçtiğini gösteriyor.

Sonraki Haber

Forum