Titan denizaltısını batıran iş insanı, Venüs'e insan yollamak istiyor

Geçen yıl 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titan denizaltısını inşa eden şirketin kurucusu şimdi de uzay gemisi inşa edip Venüs'e insan göndermek istiyor. Peki siz o gemiye biner miydiniz?

Büyük bir felakete sahne olan Titan denizaltısını inşa eden şirketin kurucu ortağı, şimdi 2050 yılına kadar insanları Venüs'e güvenli bir şekilde gönderebileceğini iddia ediyor.

Guillermo Söhnlein, OceanGate'i 2009 yılında Stockton Rush ile birlikte kurdu. Stockton Rush, bir yıl önce diğer dört arkadaşıyla birlikte kendi inşa ettikleri Titan isimli denizaltıyla turistik bir dalış sırasında, denizaltının su basıncına dayanamayıp kendi içine çökmesi sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. 

Bu korkunç kazaya rağmen Söhnlein şimdi Venüs'e gitmek isteyen insanlardan oluşan küresel bir topluluk kuruyor ve bu yolculuğu gerçekleştirebilmek için 2050 yılına kadar güvenli bir uzay gemisi inşa edeceğini iddia ediyor.

Söhnlein blog yazısında şunları iddia ediyor: 'Venüs yolculuğumuza BUGÜN başlayabiliriz... Ve bunu güvenli ve uygun maliyetli bir şekilde yapabiliriz.'

Venüs'te bilmediğimiz ne var?

Kurşunu eritecek kadar yüksek yüzey sıcaklıkları ve sülfürik asit bulutlarıyla dolu bir atmosfer nedeniyle çoğu bilim insanı Venüs'ün tamamen yaşanmaz olduğunu söylüyor.

Ancak dünyada bir grup insan Venüs'te yaşamaya dair bir fikre sahip, hatta Sovyetler Birliği 1961 ve 1984 yılları arasında Venüs'e uzay gemileri yollayarak gezegeni araştırırken, bazı ünlü şarkıcıların da dünyayı terk edip Venüs gezegenine gitmek hakkında yazılmış şarkıları bulunuyor. Şaşırtıcı ama gerçek...

Sonraki Haber

Forum