Apple'ın sır gibi sakladığı VR başlığı, dev bir ismin "dinozor dopingi" ile gelecek

Apple, sır gibi sakladığı VR başlığı konusunda işini şansa bırakmak istemiyor ve bu amaçla, dev bir isimle "dinozor" anlaşması imzalamış gibi görünüyor.

Cumartesi günü yayınlanan bir habere göre, Apple'ın söylentileri dolaşan karma gerçeklik başlığı, dinozorların ve Hollywood yönetmenlerinin desteğiyle gelebilir.

The New York Times'ın söylediğine göre şirket, Apple TV Plus belgeseli Tarih Öncesi Gezegen'in (Prehistoric Planet) başyapımcısı olan, Mandalorian ve Iron Man'den de tanıdığımız Jon Favreau ile bu şovun dinozorlarını başlığa getirmesi için anlaştı.

İsmi verilmeyen kaynaklardan alıntı yapan The Times, pil gücüyle ilgili süregelen zorlukların, başlığın önümüzdeki yıla kadar sunulmayacağı anlamına geldiğini de belirtiyor. Bu haber, cihazı bugün başlayacak WWDC geliştirici konferansında görmeyi beklemememiz gerektiğine dair daha önceki haberleri de destekliyor.

VR başlıkları (veya gözlükleri), kullanıcıları sanal nesnelerle ve birbirlerinin avatarlarıyla etkileşime girebilecekleri dijital bir dünyaya yerleştirmek için tasarlanıyor. AR cihazları ise dijital nesneleri gerçek dünyanın üzerine yerleştirerek farklı bir etkileşim şekli sunuyor. Cihazlar, bazıları tarafından bilgi işlemin bir sonraki büyük devrimine – metaverse olarak adlandırılan sanal bir alana – açılan kapı olarak görülüyor.

Sonraki Haber

Forum