Netflix'in Wednesday'inden büyük başarı: Dahmer'i geçti, İkinciliği ele geçirdi

Netflix'in son hiti Wednesday, Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'yi geride bırakarak Netflix'te ikincilik koltuğunun yeni sahibi oldu.

Tim Burton tarafından yönetilen en son hit Netflix yapımı olan “Addams Ailesi” yan dizisi “Wednesday”, şimdiye dek sadece Stranger Things 4. sezon ve Squid Game'in başardığı bir dönüm noktasına ulaştı. Şirket, Wednesday'in ilk yayınlanmasından bu yana yalnızca üç hafta içinde toplam 1,02 milyar izleme saati aştığını ve 150 milyondan fazla hanenin diziyi izlediğini duyurdu. Bu, Wednesday'in şu anda Netflix'teki en popüler ikinci İngilizce dizi olduğu anlamına geliyor. İlk sırada halen Stranger Things bulunuyor.

Wednesday 16 Kasım'da prömiyerini yaptı ve o zamandan beri kültürel bir fenomen haline geldi. Jenna Ortega'nın (Wednesday Addams'ı canlandırıyor) dördüncü bölümdeki dans sahnesini yeniden canlandıran Lady Gaga da dahil olmak üzere milyarlarca TikToker'a ilham verdi. #wednesdayaddams hashtag'i TikTok'ta 16,9 milyar kez görüntülendi.

Ayrıca, The Cramps'ın “Goo Goo Muck” şarkısının da akış hizmetlerindeki artan popülerliğinden bu dizi sorumlu gözüküyor ve bu yazının yazıldığı tarihte şarkı, Spotify'da 16 milyondan fazla kez çalınmış durumdaysı. Benzer bir şekilde, Stranger Things de, Kate Bush'un hem TikTok hem de Spotify'da popülaritesi artan Running Up That Hill şarkısını yeniden gün yüzüne çıkarmıştı.

Wednesday'in, ikincilik koltuğunu “American Horror Story” oyuncusu Evan Peters'ın oynadığı biyografik drama dizisi “Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story”den devraldığını da belirtmekte fayda var. Daha önce Netflix'teki en popüler ikinci İngilizce dizi olan Dahmer, 28 günde 856,2 milyon saate ulaşırken, Wednesday bu büyük başarısını elde etmek için yalnızca 21 güne ihtiyaç duydu. Dahmer'in 1 milyar izlenme saatini aşması toplamda 60 gün sürdü.

Bu arada Wednesday'in bir yan ürün olduğunu ve bu nedenle eşsiz Addams Ailesi’nin nostaljik hisleri ile önemli bir grup izleyiciyi çekmeyi başardığı da açık. Dizi, 1964 TV dizisinin yanı sıra 1991 ve 2019 filmlerinde sahneye taşınan Addams Ailesi'ne muhteşem ve yaratıcı bir dönüş yapıyor. Aynı zamanda “Beetlejuice”, “Edward Scissorhands” ve “The Nightmare Before Christmas”ın arkasındaki ikonik film yapımcısı Tim Burton tarafından yönetildiğini de unutmamak lazım. 

Sonraki Haber

Forum