TikTok'a mırıldanın, o size istediğiniz şarkıyı bulsun

TikTok, Shazam müzik arama servisinin yeteneklerine benzeyen özelliklerle kullanıcılarının şarkı aramasını kolaylaştırmak istiyor. Peki bu konuda ne kadar başarılı olacak?

Bir şarkının sadece birkaç kelimesini bilseniz veya sadece melodisini hatırlasanız bile, artık TikTok üzerinde bu şarkıyı arayıp bulmanız mümkün.

Google'ın Hum to search servisi ya da Shazam, bir şarkıyı sadece mırıldanarak, söyleyerek ya da çalarak bulmanıza yardımcı oluyor. Şimdi, popüler dans videolarıyla çılgın gönderiler atma uygulaması olarak hayatına başlayan TikTok da benzer bir özellikle kullanıcıların aradıkları şarkıları bulmasını sağlayacak.

TikTok, bu yeteneği kazanabilmek için, Google'ın Hum to search ya da Shazam'ın müzik keşif seçeneği gibi çalışan Sound Search adlı yeni bir özelliği kullanıma açtı. TikTok kullanıcıları artık en sevdikleri şarkıları sadece mırıldanarak, söyleyerek ya da çalarak bulabilecekler.

Şarkılar dışında internet mimlerini de bulabilecek 

TikTok bir video platformu olduğundan, uygulama size aradığınız şarkıyla ilgili videolar gösterecek. TikTok, bu özelliği özellikle şarkıları bulmak için geliştirmiş olsa da bazı popüler sesleri veya mimleri bulmak için de kullanılabilecek. Telefonunuza "oğlum bak git" deyince bu mimi bulabilecek mi henüz bilmiyoruz ama uygulamanın hedefi bu.

TikTok kullanıcılarının bu özelliğe erişmek için Arama sekmesindeki mikrofon simgesine basmaları yeterli. TikTok Ses Arama özelliği şu anda yalnızca küçük bir kullanıcı grubu tarafından kullanılabiliyor ama yakında tüm kullanıcılara açılması da bekleniyor. Peki ne kadar yakın? Onu TikTok bile bilmiyor...

Sonraki Haber

Forum