The Pitcher 2017 EMEA'nın En İyilerini Topladı

The Pitcher etkinliği, EMEA bölgesinden 1000'i aşkın girişimci, yatırımcı ve katılımcıyı bir araya getirdi.

The Pitcher'ın bu yılki ayağı Workinton Levent 199 ev sahipliğinde, Turkcell Arıkovanı, TEB Özel Melek Yatırım Platformu, Etkin Proje, İTÜ ARI Teknokent ve Webtures sponsorluğunda gerçekleştirildi. Öte yandan etkinlik, Hürriyet, Linkry Events, Pazarlama Türkiye, Girişimci Kafası, tivu.co ve ICMS tarafından desteklendi.
 
14 ülkeden gelen 521 başvurudan titizlikle seçilen 20 girişim, ana salonda gün boyunca yatırımcı sunumları gerçekleştirirken, isteyenler eş zamanlı olarak gerçekleştirilen birçok konferans ve tartışmaya katıldılar. Aralarında Trivago CEO'su Rolf Schrömgens'in de bulunduğu yüzlerce katılımcı ise birbirleriyle tanıştı ve yeni fikirlere şahit oldu.

Moderatörlüğünü Peter Hopwood'un üstlendiği The Pitcher 2017'nin kazananı, girişimci sunumlarını takip eden 72 yatırımcının oylamalarıyla belirlendi. Problem-ihtiyaç dengesi, takım, iş modeli, finansal öngörüler, çıkış stratejisi ve sunum kabiliyeti kriterlerine göre değerlendirilen 20 girişimden en yüksek puanları toplayanlar ise E-Sport Akademi, Kiraplus ve HeyDoc! şeklinde sıralandı ve kazanan ilk üç girişim TEB Özel Melek Yatırım Platformu ödülüne layık görüldü.

The Pitcher 2017 kazananları

17 yaşındaki genç girişimci Galip Sina Berik tarafından kurulan E-Sport Akademi, Türkiye'de çevrimiçi e-spor eğitimleri sunan tek girişim ve sporcuların bir sonraki mücadeleye hazır olmaları için yeteneklerini geliştirmesini sağlıyor. Girişim e-sporculara oyun koçluğu, çevrimiçi dersler, eğitici videolar ve özel ipuçları sunuyor.

The Pitcher 2017'nin ikincisi Dubai merkezli sağlık girişimi HeyDoc! oldu. HeyDoc!, hastaları doğru sağlık danışmanlarına yönlendiren ödüllü bir küresel teletıp platformu. Ayrıca fiziksel muayene gerektirmeyen sağlık sorunları için uygulama içi danışmanlık servisi de sunuyor.
 
Yatırımcı oylarıyla üçüncülüğe layık görülen girişim ise Kiraplus oldu. Gayrimenkul sahipleriyle kiracıları bir araya getiren girişim, tüm kiralama işlemlerini basit, hızlı, güvenilir ve avantajlı hale getiren bir akıllı kira platformu.
 
İlk üç girişim ayrıca Dorabase'den altyapı ve Etkin Proje'den Ar-Ge danışmanlığı ödülleriyle desteklendi.

Girişimlere özel ödüller dağıtıldı

The Pitcher 2017 finalistlerinden Bisou, 50.000 TL değerindeki Arıkovanı Özel Ödülü'ne layık görüldü. Dünyanın ilk dijital olarak özelleştirilebilir kolyelerini geliştiren Bisou, teknolojiyle sanatı bir araya getiren özel girişimlerden birisi ve Arıkovanı'nda kitlesel fonlama kampanyası başlatması bekleniyor.
 
Etkinliğin ev sahibi Workinton ise yatırımcıların oylarıyla en yüksek puanları toplayan beş girişim E-Sport Akademi, HeyDoc!, Kiraplus, Sweaters App ve Quanode'a yeni kurduğu hızlandırma programı Workincubation'a katılma hakkı tanıdı. Öte yandan, The Pitcher 2017'de sahneye çıkan 20 finalist, Workinton ortak çalışma alanlarından ücretsiz faydalanabilecek.

Hürriyet Ventures kuruluyor

The Pitcher 2017'de birçok yan oturum gerçekleştirildi. Bunlardan Hürriyet Ventures başlıklı konferansta sahneye çıkan Hürriyet CEO'su Çağlar Göğüş, Hürriyet ile Doğan Holding çatısı altında bulunan Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile birlikte hareket ederek dijital girişimlere yatırımlar yapacakları Hürriyet Ventueres'ın kurulacağını duyurdu.
 
Hürriyet'in yatırım yapmayı hedeflediği sektörlere değinen Göğüş, şunları söyledi: "Yatırım yapacağımız ana sektörlerin başında içerik, reklam, yayıncılık ve iletişim teknolojileri, seri ilanlar ve ilgili pazaryerleri geliyor." Yatırım yapacakları girişimlerin bulundukları seviyeyi anlatan Göğüş, "Fikir ve tasarım aşamasını tamamlamış ve bir ürün veya servisi hayata geçirmiş dijital girişimlere odaklanıyoruz. Kullanıcıya minimum özelliklerle değer katabilen (MVP) ürünleri hazır olan ve büyümeye başlamış olan dijital girişimlerle ilgileneceğiz" diye konuştu. Göğüş, bu kapsama giren firmaları değerlendirmeye çok kısa bir zaman içinde başlayacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Ekosistemin nabzı tutuldu
The Pitcher 2017'de gün boyunca beş farklı yan etkinlik düzenlendi.
 
Madalyonun İki Yüzü isimli oturumda, girişimciler ve yatırımcılar kendi gözlüklerinden ekosistemin sorunlarına mercek tuttu. İTÜ ARI Teknokent'in erken aşama kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek'te yetiştikten sonra yatırım alan girişimciler ve Türkiye'nin en aktif yatırımcılarından bazıları, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp moderatörlüğünde Workinton Levent 199'da bir araya geldi.
 
Stand & Deliver: Pitching 101 başlıklı seansta ise Peter Hopwood, girişimci ve girişimci adaylarıyla iyi bir sunumun inceliklerini paylaştı. Katılımcılar, bir topluluk veya kamera karşısında konuşurken etkileyici olabilmenin gerekliliklerini öğrendiler.
 
Günümüzde dev bütçeli direkt pazarlama tekniklerinin yerini, görece düşük bütçeli ve potansiyel müşteriler ile uzun soluklu dostane ilişkiler inşa etmeye odaklanan akılcı muadilleri aldı. İçerik pazarlaması bu muadillerin en iddialılarından bir tanesi. Bir kitleyi anlamak, etkilemek ve kâr edilebilir müşteriler yaratmak için sürekli fakat bilgilendirici içerikler üretimine ve dağıtıma odaklanıyor. CEOtudent'ın kurucusu Yağmur Avvurur ile Pazarlama Türkiye'nin kurucusu Ender Satıcı, The Pitcher 2017 kapsamında düzenledikleri Girişimler İçin İçerik Pazarlamasıpanelinde, Mehmet Duru moderatörlüğünde yeni oyunun kurallarını anlattı.
 
Yerel ve küresel girişimcilik ekosisteminin nabzını tutan araştırma şirketi startups.watch'un kurucusu Serkan Ünsal ise Türkiye'de Girişimcilik Ekosisteminin Kısa Tarihi başlıklı konferansında, Türkiye girişimcilik ekosisteminin ilk çeyrek bilançosunu önceki yıllar ile karşılaştırdı, yaşanan gelişmeler ve küresel pazarda etkisini hissettiren trendleri katılımcılar ile paylaştı.
 
The Pitcher kapsamında duyurulan yeni programlardan bir tanesi de London Bridge Project (LBP) oldu. Etkin Proje ve Sunumo ortaklığıyla hayata geçirilen LBP, tarihi iki köklü ülkeyi teknoloji, inovasyon ve yatırım konularında sıkı sıkıya bağlamak için yola çıkıyor. İngiltere ve Türkiye'de faaliyet gösteren teknoloji tabanlı şirketleri, teknoloji transfer ofisleri ve teknokentleri, üniversiteleri, fon kuruluşlarını (AC, VC vb.), inkübasyon merkezlerini, hızlandırıcıları, dernekleri bir araya getirerek; networking, pazar araştırması, teknoloji araştırması, sunum hizmetleri fonlama, ön satış, satış, lokalizasyon, uluslararası teşvikler, fikri mülkiyet hakları konularında hizmetler vermeye başlıyor.

Sonraki Haber

Forum