Küçük bir yazılım güncellemesi, Tesla'yı ceza almaktan kurtardı

Otomobilleri için yayınladığı bir yazılım güncellemesi, Tesla'yı önemli bir soruşturmada büyük bir ceza almaktan kurtardı.

Tesla, araçları hareket halindeyken ekranda oyun oynanabilmesi nedeniyle bir süredir soruşturma altındaydı. Ancak bu kez şirket, soruşturma sonucunda yakayı kurtarmayı başardı ve suçlu bulunmadı. Bu kararda, yazılımda yapılan güncellemenin önemli bir payı olduğu bildiriliyor.

Başlangıçta, Tesla Model 3'te Sky Force Reloaded, Solitaire ve The Battle of Polytopia gibi oyunlar araç hareket halindeyken oynanabiliyordu. Oyunu başlatmadan önce bir bildirimle, oyuncunun sürücü olmadığı doğrulaması isteniyordu, fakat bu yöntemin çok da işe yaramayacağı açıkça ortadaydı. Bir sürücü, hareket halindeyken kolayca "YOLCUYUM" seçeneğine dokunarak Sky Force gibi karmaşık bir aksiyon oyununu oynayabiliyordu.

Bir Model 3 sahibi, aracında sürüş sırasında oyunların oynanabilir olduğunu keşfettikten sonra NHTSA'ya (Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi) şikayette bulundu ve bu şikayet ilk değildi. NHTSA sözcüsü, sürücülerin endişelerinin farkında olduklarını, bu özellik konusunda şirketle müzakere halinde olduklarını bildirmişti.

NHTSA, soruşturmayı müşteri şikayetleri üzerine Aralık 2021’de açtı. Bu soruşturmaya yarım milyondan fazla araç dahildi. Soruşturmadan kısa bir süre sonra, Tesla yazılımını güncelleyerek bu özelliği devre dışı bıraktı. NHTSA da, araçların %97’sinin yazılım güncellemesini yüklediğini açıkladı ve soruşturma kapatıldı.

Tesla şu anda birkaç güvenlik soruşturmasının odağında bulunuyor. Şirket aynı zamanda federal hükümetin, gelişmiş sürücü destek sistemlerine sahip araçların karıştığı kazalar ve ölümler listesinde ilk sırayı alıyor.

Sonraki Haber

Forum