Tesla, 1 milyondan fazla aracını geri çağırıyor: Etkilenen araçlar hangileri?

Tesla, bir milyondan fazla aracı sorunlu camları nedeniyle geri çağırıyor. Etkilenen Tesla modelleri hangileri?

Önümüzdeki haftalarda bir milyondan fazla Tesla sahibini ilgilendirecek bir geri çağırma bildirimi daha olacak. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla’nın araçları ile ilgili olarak bir güvenlik geri çağırma bildirimi yayınladı. Gerekçe olarak ise, “camların otomatik kapanma sisteminin bir engel algıladıktan sonra doğru tepki vermeyebileceği” belirtiliyor ve “Kapanan bir cam, geri çekilmeden önce bir sürücüyü veya yolcuyu sıkıştırarak aşırı güç uygulayarak yaralanma riskini artırabilir” deniyor.

Etkilenen Tesla modelleri ise şöyle: 2017-22 Model 3’ler, 2020-21 Model Y, X ve S araçlar. Tesla'nın etkilenen sahiplerle iletişime geçmek için Kasım ortasına kadar süresi var ve sorunu düzeltmek için bir OTA yazılım güncellemesi göndermeyi planlıyor.

Tesla, sorunları ilk olarak Ağustos ayında ürün testi sırasında belirledi ve güncellemeyi 13 Eylül'den sonra üretilen araçlara dahil etti. Ancak, bu duyuruya yanıt olarak birden fazla Twitter kullanıcısı, araçlarının neredeyse 2021'den beri aynı sorunlar yaşadığını belirtti.  

Sonraki Haber

Forum