Musk açıkladı: Tesla araçlar, Starlink'in yeni hücresel ağ uydularına bağlanacak

Elon Musk'tan yeni sürpriz: Tesla'nın elektrikli araçları, Starlink'in yeni hücresel ağ uydularına bağlanacak.

Elon Musk, yakında çıkacak olan ikinci nesil Starlink internet uydularının ABD'deki T-Mobile telefonlarıyla ve potansiyel olarak diğer operatörlerle bağlantı için hücresel antenler içereceğini duyurdu.

Bağlantıların şu anda AT&T'nin LTE ağına bağlı olan Tesla'nın elektrikli arabalarıyla çalışıp çalışmayacağını soran tweet'lere yanıt veren Musk, evet dedi.

Sistemin nasıl çalışacağı veya karasal cep telefonu kuleleri tarafından erişilemeyecek bir yerdeyken bağlantılardan ne kadar veri erişimi bekleyebilecekleri hakkında ayrıntıya girilmedi. Musk, etkinlik sırasında Starlink'in uydudan hücresel kapsama alanının, uydunun kapsama alanındaki herkes tarafından paylaşılan 2 - 4 Mbps bağlantı sağlayabileceğini söyledi. Bu, otomobilinizin kameralarından canlı video akışı gibi bazı birinci sınıf bağlantı özellikleri için yeterli olmayacaktır. Yine de, "gökyüzünü görebildiğiniz her yerde" çalışan bir bağlantı, herhangi bir bağlantı olmamasından daha iyidir.

LightShed Partners analisti Walter Piecyk, The Verge'e yaptığı bir yorumda, erişimin etkinleştirilmesinin, temel olarak birden fazla taşıyıcı kullanan Google Fi gibi bir MVNO'ya benzer şekilde çalışabileceğini veya Musk'ın gelecekte operatör anlaşmasını AT&T'nin dışına taşıyabileceğini belirtti.

Tesla, yıllar içerisinde elektrikli araçlarıyla standart olarak sunulan bağlantı paketlerini küçülttü. Haziran 2018'in sonundan önce satın alınan otomobiller, ücretsiz olarak Premium Bağlantı özelliğine sahipken, 20 Temmuz 2022'den önce satın alınan otomobillerin tamamı, en azından araç içi haritalar ve navigasyon içeren standart bağlantı paketini içeriyor. Bu bağlantılar, "araca harici olarak sağlanan herhangi bir özellik veya hizmet için gereken iyileştirmeler veya yükseltmeler hariç" aracın kullanım ömrü boyunca kullanılabiliyor. Şu anda bir Tesla'ya Premium Bağlantı aboneliği almak, aylık 9,99 ABD Doları veya yıllık 99 ABD Doları gibi bir bedele sahip.

Sonraki Haber

Forum