Telekom'da gün bulutların günü!

HP'den, telekom şirketleri için bulut tabanlı mobil cihaz yönetimi kolaylığı! İşte detaylar...

HP'nin yeni "Hizmet Olarak Cihaz Yönetimi için Bulut Bilişim Hizmetlerini Etkinleştirme (DMaaS için CSE) çözümü", telekom şirketlerinin orta ölçekli işletmelere bulut bilişim tabanlı mobil cihaz yönetimi hizmeti sağlayarak gelirlerini artırmaları için geliştirildi.

DMaaS için CSE, kısaca açıklamak gerekirse telekom şirketlerinin müşterilerinin akıllı telefonları, laptopları ve diğer mobil cihazlarına yönelik yeni hizmetler vermelerini ve bu hizmetleri yönetmelerini sağlıyor. Böylece, günümüz dünyasında iş ortamı mobil cihazlarla ofis dışına taşınırken telekom şirketleri de hızla gelişen mobil iletişim pazarında tartışmasız bir güç sahibi oluyor. DMaaS için CSE bunu çok çeşitli mobil cihazları, ağları, işletim sistemlerini ve uygulamaları destekleyerek, ayrıca farklı ürünlerin birbiriyle uyum içinde çalışmasını sağlayarak başarıyor.

HP bu kolaylığı bulut bilişimle istenildiği anda hizmet sağlama sistemine uygun olan, etkili ve esnek kullanımlı DMaaS için CSE çözümüyle sağlıyor. Bu çözümden yararlanan BT ekipleri mobil cihazları ve PC'leri bulut bilişim teknolojileri ile tek bir güvenli özelleştirilebilir portal çatısı altında birleştirebiliyor. HP'nin çözümü cihazların kablosuz ağlar üzerinden yapılandırılmasını, uygulamaların 3G teknolojisi ile cep telefonlarına ve diğer mobil cihazlara dağıtılmasını, sorunların uzak erişimle denetlenmesini, güvenlik kurallarının internet üzerinden anlık güncellenmesini ve mobil cihazlarda saklanan verilerin uzak veri merkezlerinde yedeklenmesini sağlıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum