Telegram, Yeni Bir Blog Platfromu Açtı!

WhatsApp'ın gölgesinde kalan popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, sıra dışı bir blog platformuyla karşımızda!

Telegram, oldukça popüler mesajlaşma uygulamasının yanında şimdi de yeni bir blog platformu kullanıma sunuyor. VentureBeat'te yer alan rapora göre Telegraph adı verilen bu platform kullanıcılara hızlı ve anonim bir yayın yapma olanağı sunuyor ve sosyal medya üzerinden de herhangi bir hesap ya da oturum açmanıza gerek kalmıyor.

Kullanıcı arayüzü açısından bir diğer blog platformu olan Medium'a bir hayli benzeyen Telegraph, basit gömmelere de olanak tanıyor. Kullanıcılar ayrıca kamera butonuna tıklayarak bilgisayarlarından da görselleri içeriklere yerleştirebiliyor. Telegraph'ta Medium'un aksine gömmeler için yükleme hızı çok daha yüksek. Hazırlanan içerikleri yayınlamak için de "publsih" ("yayınla") tuşuna basmak yeterli.

Gönderiler sosyal medya platformları üzerinden paylaşılabiliyor fakat bunların en iyi Telegram'ın yeni Instant View düzenlemesinde görünecek biçimde tasarlandığını belirtelim. Instant View, bu anlamda Facebook'un Instant Articles'ına benzeyen bir özellik.

Diğer yandan bazı dezavantajlar da yok değil. Örneğin kullanıcı geçmişinin eksikliği yüzünden, yayınladığınız bir gönderinin bağlantısını kazara sildiğinizde bunu geri getirmek neredeyse imkansız. Böyle bir durumda tek şansınız tarayıcınızda çerez kullanımını aktive etmiş olmanız. Ayrıca anonim yayın özelliği bu durumun troll'ler tarafından suistimal edilmesine de neden olabilir.

Bu yılın Şubat ayında yapılan resmi açıklamaya göre Telegram'ın 100 milyon aktif kullanıcıyla WhatsApp ve Messenger'ı arayı pek açmadan takip ettiğini de hatırlatalım. Telegraph da bu bağlamda Telegram'ın daha da genişlemesi için önemli bir rol oynayabilir.

Sonraki Haber

Forum