Telefonla kontrol edilen, akıllı bir klozet kapağınız olsun ister misiniz?

Mobil uygulama üzerinden kontrol edilebilen akıllı bir klozet kapağı fikri bazılarınıza çok abartılı gelebilir. Ama görünüşe bakılırsa üreticiler pek de öyle düşünmüyor.

Üzerine oturduğunuz klozeti, akıllı telefonunuzla yönetmek ister miydiniz? Bemis'in 399 dolar değerindeki BB-1200 klozet kapağı tam olarak buna izin veriyor. Üstelik bu klozet kapağı kullanıcıların tercih ettikleri ayarlar için profiller kaydetmelerine de olanak sağlıyor.

Peki ama akıllı bir klozet kapağı kullanıcısına ne sunabilir? Bemis, bu klozet kapağı ile sınırsız sıcak su, ısıtmalı klozet kapağı ve hava kurutucusu gibi özelliklerin kontrolünü mobil uygulama üzerinden sunuyor.

Şirket, bu akıllı klozet kapağını, geçen Ocak ayında CES 2024'te duyurmuştu. "Uygulamayla kontrol edilen ve uygun fiyatlı ilk Kuzey Amerika bide klozet kapağı" olarak tanıtılan ürünün bir de rakibi bulunuyor. Kohler firması, CES 2024'te Kohler Konnect uygulaması veya sesli komutlarla çalıştırılabilen PureWash E930 bide kapağıyla benzer bir ürün duyurmuştu. Bu ürün Ocak ayında, 2.149 dolara siparişe açılmıştı ancak şu andaki fiyatı 1.597 dolara düştü.

Yaptık ama alan yok

Öyle anlaşılıyor ki, klozet kapağı üreticileri, "akıllı" ürünler geliştirme furyasına kapılmış durumdalar. Ancak ön siparişini 2.149 dolardan satışa açıp sonra ürünün satmadığını görünce satış fiyatında 600-700 dolarlık indirim yapmalarından da anlayacağımız üzere, insanoğlu medeniyeti henüz bu abartılı lüksün şımartan konforunu iliklerine kadar hissetmeye hazır değil. 

Biz de diyoruz ki: Lütfen endüstrinin ve dünyanın kaynaklarını daha mantıklı işler için kullanarak medeniyetimizin kronikleşmiş sorunlarının çözümüne daha fazla enerji ayıralım. Bu vakadan ders çıkardığınız için teşekkür ederiz. Fakat yanlış anlaşılmak da istemeyiz, CHIP Online olarak, tuvalette konfora karşı değiliz. Fiyatı 100 dolarlar gibi makul seviyelere düşürürseniz, bu konuyu tekrar değerlendirmeye alırız...

Sonraki Haber

Forum