Telefon devi Nokia gelecekten ümitli değil...

Nokia'nın en yetkili isminden karanlık tablo: Cep telefonu dünyası henüz en kötüyü görmedi...

Global ekonomik krizin patlak vermesinden bu yana binlerce şirket kapısına kilit vurmak durumunda kalırken, maliyetleri kısmak isteyen en az bir o kadar şirket de çalışanlarının işine son vermeye başladı. Sektörlere baktığımızda birçok sektörün bu krizden yakından etkilendiğini gözlemliyoruz. Peki ama cep telefonu sektörü krizin neresinde?

Bu sorunun yanıtını aslında en yetkili ağızlardan birinden alacağız; zira dünyaya her gün sayısız cep telefonu pazarlayan ve geniş yelpazedeki yüzlerce cep telefonuyla kullanıcılarının karşısına çıkan Finlandiya merkezli telefon üreticisi Nokia'nın CFO'su Rick Simonson'a göre cep telefonu sektörünü daha da kötü günler bekliyor.

Krizle ilgili sorulan sorulara içtenlikle cevap veren ve bulundukları sektörü analiz eden Simonson, cep telefonu pazarının henüz dibe vurmadığını ve krizin ileriki aylarda bu sektörde daha da fazla hissedilebileceğini kaydetti.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Perşembe günü kamuoyuna bir açıklama yapan Nokia, Ocak-Mart satışlarında %27'lik bir gerileme olduğunu ifade ederek, krizin faturasını ödeyen şirketlerden biri olduğunu bir bakıma teyit etmişti.

Sonraki Haber

Forum