Teknoloji dünyası, burada toplanıyor!
Samsung'u da içeren pek çok teknoloji devi, bu amaç için bir araya geliyor!
Atmel, Broadcom, Dell, Intel ve Intel'in sahip olduğu Wind River'a katılan Samsung, "Open Interconnect Consortium" adlı yeni bir organizasyonu başlatmak için kolları sıvadı. Bu yeni organizasyon, elektronik ürünlerin birbirleri ile "konuşabilmesi" için standartları yaratmayı hedefliyor. Böylelikle, Samsung buzdolabını Intel akıllı telefonunuz ile kontrol edebilmeniz mümkün olacak.
Tabii ki kullanıcılar şu anda da bazı ürünleri telefonları ile kontrol edebilmekteler. Ancak bu iletişim dili çoğunlukla firmaların kendi ürünleri arasında sınırlı durumda. Ayrıca, şu anda Intel tarafından kurulmuş olan "Industrial Internet Consortium"a, Qualcomm'un "AllJoyn Initiative"ine ve tabii ki Linux tarafından yönetilen "AllSeen Alliance"a sahibiz. Yani bu yeni organizasyon, sadece büyük kardeşlerinin arasına katılan yeni bir varlık olacak.
Bu projenin öncelikli hedefi ise, açık kaynaklı bir kod ile , "internet of things" olarak adlandırılan teoriyi, kullanıcılar için avantajlar yaratan bir gerçekliğe dönüştürmek olacak. Ancak şu anda ortada bir kod bulunmamakta. Ancak, GigaOm ile yapılan bir röportaja göre, projeye katılan her üye, belli bir mühendislik zamanı ve yazılımı projeye adayarak, bu yılın üçüncü çeyreğinde ilk ürünü ortaya koyacaklar.
Yaratılacak olan bu ilk kod, "akıllı ev" ve "akıllı ofis" konseptlerindeki iletişim ile ilgili olacak. Bu işlemin avantajlı olacak yanları ise, grubun söylediğine göre, özellikle ürünlerin uzaktan kontrollerinin ve ürün bildirimlerinin alınımın daha basitleşmesi şeklinde olacak. Olasılıklı tüketici çözümleri, ev sistemlerinin uzaktan kontrol edilerek para ve zaman kazanımı içerdiği de grup tarafından yapılan açıklamanın içerisinde yer alıyor. İş alanına gelindiğinde ise, bu yeni varlık ile, sağlayıcılar ve çalışanların güvenlik bir şekilde, görüşme odasında bulunan ekranlar ve diğer araçlar ile iletişim halinde olmaları mümkün olacak.
Bu "Consortium" Qualcomm'un başlattığı "Initiative" ile büyük benzerlikler göstermekte. Tabii ki buradaki odak noktası, satıcının kendi çözümlerinden ise, daha açık bir standartlar grubuna yönelmiş durumda.
Her ne kadar, endüstriler tarafından yapılan eşleşmeler genellikle tüketicinin bulunduğu noktada pek hissedilmese de, firmaların bir araya gelerek tek bir hedef doğrultusunda başlattıkları bu işlem, kullanıcılar ve teknoloji endüstrisi adına büyük bir gelişme yaratabilir gibi gözüküyor. Tabii ki bu işlem sonunda, Qualcomm kendini oldukça yalnız kalmış bulabilir ama...