Tarihten en kötü 5 cep tasarımı!

Üreticilerini mağazalarda satışa sunacak kadar ümitlendiren bu ceplere kimse dokunmak bile istemedi!

Cep telefonları, geçtiğimiz hafta sessizce 40. yıldönümlerini kutladılar. Kısa sürede insanlık üzerinde önemli etkileri bulunan cep telefonları, PC'lerin fiyatlarının yüksek olduğu gelişmekte olan bölgeleri de etkiledi.

United Nations'ın International Telecommunication Union verilerine göre mobil ağ üyelikleri, dünya çapında 6.8 milyara ulaşmış bulunuyor. Bu rakam, neredeyse dünyanın 7 milyarlık nüfusuna yetişiyor.

Cep telefonlarında geliştirme olanağının sınırına dayanmış değiliz ve daha yapılabilecek çok şey var. Bu yazımızda ise yıllar içinde ortaya çıkan en kötü cep tasarımlarını seçtik.

Siemens Xelibri (2003)

Xelibri, modaya yönelik cep üretme girişimlerinin başarısız bir sonucuydu. Dijital termometrelere benzer bir şekle sahip cep, iki sene piyasada kaldıktan sonra ortadan kayboldu.

Nokia N-Gage ve diğerleri

Nokia N-Gage (2003)

Nokia'nın GameBoy hayranlarına yönelik geliştirdiği cep/taşınabilir oyun konsolu karışımı cihazı, iki alanda da başarısız oldu. Cebin düğmeleri daha çok bir telefon için tasarlanmıştı ve cihazın hantal tasarımı, onu son derece kullanışsız bir hale getiriyordu.

Motorola Rokr E1 (2005)

iPhone'un tanıtılmasından iki sene önce Apple ve Motorola, iTunes ile entregre dünyanın ilk iTunes müzik çalıcısını üretmek istemişlerdi. 176x220 piksellik bir ekrana sahip cihaz, bazı önemli dezavantajlara sahipti. Rokr E1, aynı anda sadece 100 dosya tutabiliyor, kablosuz aktarım yapamıyordu.

İki korkunç cep tasarımı daha!

Bang & Olufsen Serene (2005)

Sade ve basit tasarımlar teknolojide genellikle başarı sağlarlar. Ancak Bang & Olufsen, fazlasıyla yüklü 1.275 dolara satışa sunduğu çevirmeli retro telefonunda ne kadar basit bir tasarım benimsemiş de olsa, herhangi bir başarı sağlayamadı.


Nokia X5-01 (2010)

"Kütük gibi" cepleri seviyorsanız, bu cep tam size göre. Ancak X5-01'i elinde tutmak bile istemeyenlerin sayısı hiç de az değildi. 2.36 inç 320x240 çözünürlüklü bir ekranla gelen cihazın kızaklı QWERTY klavyesi bulunuyordu.

Sonraki Haber

Forum