Tanıtıldı! Huawei P30 Pro Özellikleri ve Fazlası

Huawei'in yeni amiral gemisi telefonu P30 Pro, resmi olarak tanıtıldı! İşte Huawei P30 Pro, özellikleri, bizlere sundukları ve fazlası...

Huawei, geçtiğimiz 1 yıllık dönem içerisinde piyasaya sürdüğü P20, P20 Pro, Mate 20 ve Mate 20 Pro gibi üst seviye telefonlarıyla mobil pazarda önemli bir yer edinmeyi başardı. Ama görünüşe göre Çinli dev, bu kadarla yetinmek niyetinde değil. Bugün tanıtılan ve üst düzey özellikler sunan yeni amiral gemisi P30 Pro, gerçek anlamda bir cep canavarı olarak karşımıza çıkmış durumda.

Huawei P30 Pro, 6.47 inç büyüklüğünde OLED ekrana sahip. Bu ekran 1.080 x 2.340 piksel çözünürlük sunuyor. Ön yüzün neredeyse tamamını bu ekran oluşturuyor. Damla çentik, P30 Pro'da da kendine yer buluyor ve bu çentiğin içerisinde ön kamera yer alıyor.

Oldukça başarılı bir tasarıma sahip olan telefonun kalbinde Huawei'in kendi geliştirdiği, 7nm'lik 8 çekirdekli Kirin 980 işlemci yer alıyor. Bu işlemciyi, 8GB RAM destekliyor.

128, 256 ve 512GB'lık farklı dahili depolama seçenekleri sunacak olan P30 Pro, tabii ki Nano bellek kartlarını da destekliyor ve bu sayede depolama alanı artırılabiliyor. Telefonun bataryası 4.200mAh kapasiteye sahip. İlk bakışta bu kapasitenin, tam bir gün kullanım için fazlasıyla yeterli olduğunu söylemek mümkün.

Su ve toza karşı dayanıklı olan Huawei P30 Pro'nun asıl iddialı olduğu alan ise, hiç kuşkusuz fotoğraf çekmek. Telefonun arka yüzünde 4 adet kamera bulunuyor. Bu kameralardan ilki 20 megapiksel (ultra geniş açı - f/2.2), ikincisi 40 megapiksel (Superspectrum - f/1.6), üçüncüsü 8 megapiksel (Periscope Zoom - 5X optik zum yeteneği) çözünürlüğe sahip. Dördüncü kamera ise ToF 3D olarak adlandırılıyor. Öndeki kamera ise, 32 megapiksel (f/2.0) çözünürlük sunuyor.

Sızıntıların söylediğinden farksız olarak P30 Pro, parmak izi tarayıcısını ekranın altında bulunduruyor.

Huawei P30 Pro'nun 8GB+128GB'lık modelinin fiyatı, 999 euro'dan başlayacak.

Huawei P30 Pro'nun ilk ön inceleme videosunu birkaç dakika sonra yine CHIP Online'da bulacaksınız. Telefon test merkezimize geldiğinde ise, Türkiye'nin en kapsamlı incelemesi yine CHIP Online'ın uzman kadrosundan gelecek...

Sonraki Haber

Forum