Tamamen zararsız ilk Full- Body 3D Scanner

İkizin Teknoloji'den tamamen zararsız ilk Full- Body 3D Scanner.

Günümüzde teknoloji alanına baktığımızda 3D teknolojisinin gittikçe popülerlik kazandığını görmekteyiz. Teknolojide bir konunun yükseliş trendine girmesi ile birlikte şirketlerin hızlıca araştırma ve geliştirme yatırımlarını bu konulara kaydırdıklarını ve sektörde hızlı gelişmeler kaydettiğine şahit oluyoruz.

Örneğin Gartner'ın son raporuna baktığımızda, dünya çapında 3D yazıcı cihazları 2014 yılında 108,151 adet dağıtılmış. 2015 yılında ise bu rakamın yaklaşık 220,000 adet olması bekleniyor. Ayrıca 2015 ve 2018 yılları arasında 3D yazıcı üretiminin her sene ikiye katlanarak büyümesi beklendiği de açıklanmış durumda. 2018 yılına gelindiğinde satılan 3D yazıcıların sayısı yıllık 2,3 milyona kadar yükseleceği ön görülüyor.

Tüm bu gelişmelerin ve gelecekteki etkisini ön gören İkizin Teknoloji pazarda var olan bir açığı belirleyerek çalışmalarına başladı. İkizin Teknoloji olarak 3D Tarama pazarına baktığımızda dünyada çözümlerin çok az ve pahalı olduğunu gördük. Lazerli tarama, optik tarama gibi birçok farklı yöntemin mevcut olduğu sektörde "İnsan Sağlığına zararlı olmayan" bir 3D tarama sistemini nasıl üretebiliriz düşüncesi ile 2013 yılında araştırma geliştirme faaliyetlerine başladık. 2014 yılının başlarında yaptığımız çalışmalar sonucunda tamamen sağlığa zararsız, sadece 4 m2 alan kaplayan, tarama süresini göz açıp kapama kadar bir zaman dilimine indirgeyen ve aynı zamanda mobil olarak taşınabilen bir 3D tarama kabinini tasarladık ve ürettik.

İkizin Teknoloji Genel Müdürü Birkan Şahi "Yola çıkış amacımız 3D Tarama ve Baskı teknolojisini halkımıza kendi minik biblolarını üreterek tanıtmak iken artık vizyonumuz ürettiğimiz 3D Tarama sistemimizi tüm dünyaya sunmak ve ihracat ile ülkemize değer katmak olarak genişlemiştir. İlk satışımızı kardeş ülke Azerbaycan'a gerçekleştirdikten sonra hangi pazarda yer almalıyız diye karar verdiğimiz aşamada özellikle bulunduğumuz bölgeye yakınlığı açısından Orta Doğu Ülkelerini hedef pazarımız arasına aldık. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde Irak, İran, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirliklerinde -ki Dubai gibi birçok farklı ülkeden talep almış hatta işbirliğimizde son aşamalara gelmiş bulunmaktayız. Bunun dışında gelen taleplere baktığımızda Fransa, Yunanistan gibi ülkelerin de 3D tarama sistemimiz ile ilgilenmesi yakın zamanda Avrupa ülkelerinde de çözüm üreteceğimizi göstermektedir. En büyük gururumuz ise teknolojiyi ithal etmek yerine kendi ülkemizde tamamen Türk mühendisliği ve yatırımı ile üretmiş ve ihraç eden pozisyona gelmiş olmamızdır," diyerek sözlerini tamamladı.

Sonraki Haber

Forum