Stranger Things gibi... Uzaylılar ya da dünyanın sonu sandılar: Pembe ışığın sırrı çözüldü

Avustralya’nın Victoria eyaletinde bir kasabada alacakaranlıkta beliren pembe ışık büyük bir paniğe neden oldu. Pembe ışığın nedeni daha sonra ortaya çıktı...

Avustralya'nın Mildura kasabasında çarşamba günü büyük panik yaşandı. Çünkü, alacaranlıkta gözyüzünde pembe bir ışık belirdi. Yabancı basına göre kimi dünyanın sonunun geldiğini sandı, kimi uzaylı istilası, Stranger Things'in kapıları ya da solucan deliği...

Tammy Szumowski BBC’ye o yaşadıklarını anlatırken “Çocuklarımın önünde sakin olmaya çalışıyordum. Endişe edecek bir şey olmadığımı söyledim. Ama aklımdan bir sürü şey geçiyordu” dedi.

Diğer birçokları gibi Szumowski’nin aklından da ‘uzaylı istilası’ ya da dünyaya bir asteroidin çarpması gibi olasılıklar geçmiş.

Tammy Szumowski, “Çok tuhaftı” diyor: "Annemle telefondaydım ve babam dünyanın sonunun geldiğini söylüyordu."

STRANGER THINGS ANI YAŞIYORDUM

Kasaba sakini Nikea Champion ise önce gökyüzündeki ışığın Ay’dan kaynaklandığını sandığını fakat daha sonra ışığın yerden geldiğini fark ettiğini söylüyor:


“Bir anda beynime bir sürü ‘dünyanın sonu’ senaryosu üşüştü. Bir Stranger Things anı yaşıyordum. ‘Bu Vecna (Netflix dizisindeki kötü karakter) mıydı?”

GİZLİ TESİSİN YERİ DEŞİFRE OLDU

Büyük panik yaratan görüntünün nedeni ise kısa süre sonra ortaya çıktı. BBC'nin haberine göre ışığın tıbbi amaçlı esrar için kenevir yetiştirilen gizli bir tesisten geldiği ortaya çıktı.

Habere göre ülkede bu tür tesislerin yerleri güvenlik gerekçesiyle gizli tutuluyor. Kapalı alanlarda kenevir bitkisi kırmızıya çalan bir ışığa ihtiyaç duyuyor. Cann Group şirketinin sözcüsü, “Normalde hava kararınca otomatik perdeler iniyor. Ama o akşam perdeler çalışmamış. Hava çok bulutlu olduğu için böyle bir etki oluşmuş” dedi.

Kasaba sakinleri şimdiye kadar varlığını bile bilmedikleri tesisten gelen güçlü ışığın bir saatlik mesafeden bile görülebildiğini söylüyor.

Sonraki Haber

Forum