Stranger Things 5. sezonu ne zaman? Ne yazık ki "yakında" değil

Netflix'in korku / gerilim / gizem odaklı popüler dizisi Stranger Things'in 5. sezonu pandemi ve Hollywood grevi nedeniyle belirsiz kalmıştı. Nihayet beklenen haber geldi ama buhaber çok da beklediğimiz gibi olmadı.

Netflix'in sevilen dizisi Stranger Things'i 4. sezonunun pandemi öncesinde seyredip bitirmiştik ancak hem pandemi hem de Hollywood grevi nedeniyle dizinin 5. sezonuna dair karar havada kalmıştı.

Şimdi gelen habere göre dizi Netflix'ten 5. sezon onayını almış ve hatta çekimler de başlamış durumda. 5. sezonun yarısı çekilmiş bile...

Bu durumda dizinin bu sene bitmesini ve 2025'te izleyebilmeyi umuyor olabilirsiniz ama işler öyle değil. Netflix'in planlarına göre dizi en erken 2026'da yayına girecek.

Netflix'in 5. sezonunda oyuncular ve çekim ekibiyle beraber 100'den fazla kişi çalışıyor. Ekibin Instagram'a yaptığı paylaşımlar, 5. sezon çekimlerine dair iyi haber veriyor.

Bu arada dizinin 5. sezon süresinin, sekiz sinema filmine denk olacağı da söyleniyor. Yani bizi yaklaşık 1.000 dakikalık bir sezon bekliyor. Bu da 17 saate yakın izlence anlamına geliyor. Ancak bu uzun süre, dizinin çekimlerinin 2024'te bitmesine ve masa başı kurgusunun ancak 2026'ya yetişmesine sebep olacak, ki 2026 bile kesin bir tarih değil.

2026 kesin değil mi?

Çekim takvimi sona erdiğinde, Stranger Things'in beşinci sezonunun tamamının çekimi 48 hafta (yani 11 ay) sürmüş olacak.

Görsel efektleri, müzikleri, diyalog eşleşmeleri, olası eklemeler ve / veya yeniden çekimler ve sekiz bölümün kurgulanması için gereken uzun post prodüksiyon aşamasıyla birlikte dizinin çekimlerden sonra yaklaşık 1 senelik daha hazırlık aşaması var. Netflix sabrımızı bir hayli zorlayacak gibi görünüyor...

Sonraki Haber

Forum