Stranger Things 5 ne zaman yayınlanacak? Dizinin hayranlarının canını sıkacak haber...

Stranger Things'in son sezonunu uzun bir zamandır bekleyenler, görünüşe bakılırsa beklemeye devam etmek zorunda kalacak. Peki, Stranger Things 5 ne zaman yayınlanacak?

Variety’nin bildirdiğine göre, Stranger Things’in 5. sezon çekimleri uzun bir gecikmenin ardından nihayet Ocak 2024’te başlayacak.

Haber kaynağının söylediğine göre, popüler Netflix dizisinin son kısmı ABD’de Noel sezonundan sonra tam prodüksiyona girecek. Ancak Variety’nin kaynakları, resmi bir başlangıç tarihinin henüz belirlenmediğini, dolayısıyla kameraların ne zaman çalışmaya başlayacağının belirsiz olduğunu belirtiyor.

Stranger Things 4. sezon 2. kısmının Netflix’te yayınlanmasının üzerinden neredeyse 18 ay geçti ve dizinin hayranları, en iyi Netflix dizilerinden birinin beşinci ve son sezonuyla nasıl bir final sunacağını görmek için uzun bir süredir heyecan bekliyor. Ne yazık ki hayranlar, Stranger Things’in ana dizisinin son bölümü için beklenenden çok daha uzun süre beklemek zorunda kaldı.

2023 yılındaki yazarlar ve oyuncular grevi, yılın büyük bir bölümünde prodüksiyonun gecikmesine sebep oldu ve senaryo çalışması ancak Amerika Yazarlar Birliği yazarlarının, Sinema Filmleri ve Televizyon Yapımcıları İttifakı ile uzun süren görüşmelerin ardından yeni bir anlaşmanın şartlarını kabul etmesinden sonra Eylül ayı sonlarında yeniden başladı. Beyaz Perde Sanatçıları Derneği’nin grevi Kasım ortasında sona erdi ve böylece yapım aşamasında olan filmlerin ve TV şovlarının yanı sıra Stranger Things 5 dahil olmak üzere diğer yapımların çekimlerinin devam etmesine ve sonunda tam prodüksiyona geçme planlarının başlaması mümkün oldu.

Stranger Things'in son sezonunun çekimleri Ocak 2024 tarihinde başlayacak olsa da, dizi 2024 yılı içinde yayınlanmaya hazır olmayacak. 5. sezonun çekimlerinin tamamlanması aylar alacak ve ardından oldukça uğraştrıcı bir post prodüksiyon aşaması (kurgu süreci, görsel efektlerin eklenmesi, ses miksajı ve daha fazlası) başlayacak. Son sezonun yayın tarihi için en iyimser tahmin, 2025 yılının başları olarak gösteriliyor.

Sonraki Haber

Forum