Steve Jobs iPad için yemekte...

Apple'ın CEO'su Steve Jobs'tan, New York'ta bir restoranda iPad'in geleceğiyle ilgili önemli imza...

Apple'ın CEO'su Steve Jobs'un iPad için bir restoranda yöneticilerle buluşarak New York Times ile görüştüğü aktarılıyor.

Resmi olarak doğrulanmamasına karşın beklenmedik bir olay değil. Apple'ın iPad'i arkasında güçlü Apple desteği ve imajıyla içerik bulmakta zorlanmayacak gibi görünüyor.

Amazon.com'un Kindle e-okuyucusu için de New York Times ile antlaşması vardı. Şimdi iPad'in de medya ile antlaşmalar yaparak güncel haber içeriğini yasal bir şekilde okuyuculara sunmaya niyetlenmesi şaşırtıcı değil.

Aktarılanlara göre iPad'in renkli dokunmatik ekranı bir avantaj olmasına karşın, e-ink kullanan okuyucuların gözleri daha az yorduğu ve fiyatlarının da yarı yarıya daha ucuz olduğu konuşulanlar arasında yer aldı. Ayrıca e-kitapların fiyatlandırılması meselesinin de Apple, Amazon, gazeteler, 5 büyük kitap yayıncısı arasında konuşulduğu kaydediliyor.

Şaşırtıcı olan, iPad'in daha açıklandığı günden itibaren bu tür içerik desteğiyle birlikte gelmemesi oldu. Önümüzdeki günlerde bu tür eksikliklerin kapatılması ve gazetelerin iPad üzerinde yerini alması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum