Steve Jobs hakkında bilmediğiniz 15 şey!

Apple'ın patronu Steve Jobs hakkında çok şey duymuş olabilirsiniz ama bu 15 şeyi hiç duymadınız!

Online PhD Programs iPhone ve iPad'in mucidi Steve Jobs'la ilgili bilgimizi geliştirecek bir çalışmaya imza attı. İşte Apple'ın patronuyla ilgili bilmediğiniz 15 şey!

1. Jobs'un zaman çizgisi:

1973: Okulu terketti
1974: Atari'ye katıldı
1976: Apple'ı kurdu
1985: Apple'ı bıraktı
1985: NexT'i kurdu
1986: Pixar'ı satın aldı
1996: Apple'a döndü
2006: Pixar'ı sattı

2. Jobs öğrenme zorluğu hastalığına sahip.
Diğer tanınımış disleksik kişiler arasında Alexander Graham Bell, Albert Einstein ve Henry Ford var.

3. Jobs'un bir zamanlar sıkça sorun çıkarttığı biliniyor. Üçüncü sınıfta 'sınıfa yılanları saldığınıı ve bomba patlattığını' kendi itiraf etti.

Çalışan numarası, bilgisayarla ilk tanışması...

Steve Job'sun günlük giysileri

4. Jobs'ın çalışan numarası 0. Apple'ın ilk yönetim kurulu, tüm çalışanların isim kartına sahip olmasını istemişti. Bu kartlarda bir isim ve işe girme sırasına göre bir numara yer alıyordu.

Apple II mühendisi ve kurucu ortağı Steve Wozinak, 1. numarayı, Jobs ise 2. numarayı almıştı. Ancak Jobs birinciden önce geldiğini söyleyerek sıfırıncı numarayı aldı.

5. Bilgisayarlarla 12 yaşında tanıştı. Hewlett Packard'da çalışan Larry Lang adındaki mühendis, Jobs'ı 12 yaşında hayatındaki ilk bilgisayarla tanıştırdı.

Bunun ardından hemen bir bilgisayara sahip olmak isteyen Jobs, PC'lerin harika cihazlar olduğunu ve kurcalamak istediğini söyledi.

6. Kaligrafiyi seviyor: Macintosh'un (Windows tarafından kopyalanan) hoş görünümlü orijinal yazı karakterleri ona ait.

7. Pek de temiz değildi: Atari'de çalıştığında kötü koktuğu için gece vardiyasına alınmıştı.

8. İlk takım elbisesini 22 yaşında aldı: 1977'de Apple II'yi tanıttığ bir fuara katıldığında takım elbiseye ihtiyaç duymuştu.

9. Günlük üniforması: St Croix sihah kaşmir/ipek boğazlı sweatshirt, Levi mavi kot pantolon (100'den fazlasına sahip olduğu söyleniyor), New Balance spor ayakkabısı.

Öldüğü söylentileri, Sculley'i ikna edişi...

iPhone tanıtımı sırasında Starbucks'ı arayıp 4.000 sütlü kahve siparişinde bulunmuştu

10. Bir keresinde öldüğü söylendi: Bloomberg, 2008'de öldüğü bilgisini kablo kanalıyla göndermiş ve bu bilgi anında tüm internette yayılmıştı.

11. Sadece meyve yiyor: Şirketin 'Apple' ismini almasının nedeni, elmanın onun favori meyvesi olması. Jobs ve eşi sıkı bir vejetaryen ve hayvani ürünleri tüketmiyorlar.

12. PepsiCo'nun başkanını Apple'da çalışmaya ikna etti:
John Sculley'i Apple CEO'su olması konusunda şu sözlerle ikna etmişti: "Tüm hayatın boyunca şekerli su mu satmak yoksa dünyayı değiştirmek mi istiyorsun?"

13. Maaşı: Apple CEO'su olarak yılda sadece 1 dolar alıyor. Disney hisselerinden ise yıllık 48 milyon dolar elde ediyor.

14. Dünyadaki 136. en zengin kişi: Servertinin ise 5.5 milyar dolar olduğu biliniyor.

15. Şaka yapmayı seviyor: 2007'de Macworld'de iPhone'u tanıttığı sırada, Starbucks'ı arayarak 4.000 sütlü kahve siparişi vermişti.

Sonraki Haber

Forum