Steve Jobs'a cevap gecikmedi!

Steve Jobs'ın Android hakkında söylediklerine, Google cephesinden jet cevap!

Google'la Steve Jobs arasındaki "kapalı, açık" tartışması sürüyor. Bu konuda Apple CEO'sunun Android'i nasıl iğnelediğini sizlere bu haberimizde duyurmuştuk.

Ancak Steve Jobs'un o açıklamalarından sonra Google'ın cevabı gecikmedi. Yalnızca 9 saat sonra Google'dan Andy Rubin, şu tweet'i yolladı; "açığın tanımı: "mkdir android ; cd android ; repo init -u git://android.git.kernel.org/platform/manifest.git ; repo sync ; make" Şimdi bu da ne demek diyor olabilirsiniz. Rubin'in bu komut satırı, bir dosyanın açılıp Android'in kaynak kodunun indirilip, kendi işletim sisteminizi yazabileceğinizi gösteriyor.

Ancak tabii ki Android'in açıklığının da sınırları bulunuyor. Bir Android app Market ya da Gmail ve Google Maps gibi uygulamalar geliştiricilere kapalı.

Diğer iddialara da cevap verildi...

Çeşitlilik de konuşuldu...

Steve Jobs'ın söylediği başka bir söze de cevabı Google yerine TweetDeck verdi. Android'deki uygulamaların sürüm fazlalığına dokunan Jobs, TweetDeck'in 244 değişik telefonda 100 değişik sürümünü çıkarttığını söylemiş, firmanın adını TwitterDeck olarak yanlış anmış ve geliştirici firmanın blog yazısındaki Android telefonların listesini referans göstermişti.

Bu konuda Google'dan önce davranan TweetDeck, Jobs'ın söylediklerine şu şekilde yanıt verdi; "Biz çeşitli romların, telefonların ve Android'de yapılabilecek değişikliklerin sayısını gördüğümüzde gerçekten şok olmuştuk. Bizim açımızdan bu kadar çeşitli cihaz yelpazesi ve Android işletim sistemiyle beraber çalışmak gayet güzel."

Daha sonra TweetDeck , yazdıkları bir tweet'le konuya biraz daha açıklık daha getirdiler; "Android TweetDeck'i geliştiren yalnızca iki kişi var, çeşit olmasının ne kadar küçük bir sorun olduğunu da buradan anlayabilirsiniz."

Sonraki Haber

Forum