SteamOS'a BIOS desteği geldi!

Son dönemin en çok merak edilen işletim sistemini, artık eski model bir PC'de de deneyebilirsiniz!

Geçen sene ilk beta sürümü yayınlanan SteamOS, henüz çok yeni bir işletim sistemi ve kat etmesi gereken uzun bir yol var. Konsolları PC'lerin gücüyle yenmeyi amaçlayan işletim sistemini yakından takip ettiyseniz, onun sadece UEFI destekli PC'lerde çalıştığını hatırlayacaksınız. Bu durum SteamOS'u farklı bir işletim sisteminin yanına yüklemenizi oldukça zor bir hale getiriyordu. Ancak Valve'ın yeni yaptığı bir geliştirme, artık SteamOS'u eski, BIOS'lu sistemlerde de çalıştırmaya izin veriyor.

Geliştirme, Steam OS'u BIOS'lu sistemlere yüklemeye izin verdiği gibi, çift-önyükleme yapılandırması oluşturmayı da kolaylaştırıyor. Bu işlev için "Experd mode"dan faydalanmanız gerekiyor.

Ancak Valve'ın bir de uyarısı var: "Bu yeni işlevi henüz çok az test ettik, özellikle çift-önyükleme kurulumlarını. Bu yüzden onu kaybetmeye hazır olmadığınız bir makineye yüklemeyin." SteamOS'a eklenen diğer yenilikler arasında disk bölümleme, kurtarma ve DVD'den yükleme desteği var. SteamOS henüz kullanıma hazır bir işletim sistemi değil, ancak onu denemekte kararlıysanız, ISO dosyasını edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum