Starfield, sadece birkaç günde elde ettiği başarıyla şimdiden tarihe geçti

Starfield, sadece birkaç gün içerisinde elde ettiği büyük başarıyla adını oyun tarihine yazdırmayı başardı. Üstelik görünüşe göre bu, sadece başlangıç...

Bethesda Game Studios’un en son RPG harikası Starfield, sadece birkaç gün önce resmi olarak piyasaya sürüldü ve şimdiden stüdyonun oyunları arasında en iyi açılışa yapan oyun olma unvanını ele geçirdi. Oyunun hem Steam hem de Xbox mağazasının en çok satan listelerinde sürekli olarak yer aldığı göz önüne alındığında bunun bir sürpriz olduğu pek söylenemez, ancak bu sürümde önemli bir platformun atlandığını ve PlayStation hayranlarının bu listede yer almadığını unutmamak gerekiyor.

Starfield’ın resmi hesabı tarafından gönderilen bir tweet’te, altı milyondan fazla oyuncunun Skyrim ve Fallout yapımcısının RPG’sine şimdiden katıldığını açıkladı. Bu sayı Xbox Series X|S, PC, Xbox Game Pass, PC Game Pass ve muhtemelen bulut oynatıcıları da içeriyor.

Duyuru, Xbox Başkanı Phil Spencer’ın RPG’nin eşzamanlı oyuncu sayısının bir milyonu aştığını açıklamasından yalnızca bir gün sonra geldi. Ayrıca bu, oyunun Çarşamba günü yapılan lansmanı içindi, hafta sonu yoğunluğunun bu sayıyı aşabileceği bekleniyor. Önümüzdeki haftaya kadar 10 milyon oyuncu duyurusunun gelme ihtimalinin yüksek olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Resmi lansman 6 Eylül’de olsa da, Premium sürümü veya Game Pass sürümünün Premium yükseltmesi için ödeme yapanlar, 1 Eylül’den bu yana bilim kurgu manzaralarının tadını çıkarıyor. Henüz platforma özel resmi rakamlar açıklanmasa da, yalnızca bu erken erişim dönemi içerisinde zirve noktada, yalnızca Steam sürümü aynı anda 230.000’den fazla oyuncuya ulaşmıştı. Premium Yükseltme bile o zamanlar Xbox Mağazasının en çok satan ürünüydü.

Üçüncü taraf verilerine göre Starfield, oyuna yalnızca beş gün erken ulaşmak isteyen hayranlarından iki milyonun üzerinde premium sürüm/yükseltme satmış olabilir.

Starfield artık Xbox Series X|S’in yanı sıra PC’de de Steam ve Microsoft Store aracılığıyla satın alınabiliyor. Xbox ve PC Game Pass aboneleri ve Game Pass Ultimate aracılığıyla Xbox Cloud Gaming kullanıcıları da hiçbir ekstra ücret ödemeden bu fırtınaya katılabiliyor.

Sonraki Haber

Forum