Starbucks'ın Rus versiyonu yeni ismiyle açıldı: Logo tanıdık geliyor...

Rusya'da Starbucks'ın yerini alan Stars Coffee yeni logosuyla Moskova'da açıldı. Stars Coffe'nin logosu ise Starbucks logosuna çok benziyor.

ABD’li kahve zinciri Starbucks, Mayıs ayında yaptığı açıklamada yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösterdiği Rusya pazarından ayrılma kararı aldığını duyurmuştu.

Starbucks’ın Rusya’daki varlıkları, restoran işletmecisi Anton Pinsky ve rapçi Timati (Timur Yunusov) tarafından satın alınmıştı.

Starbucks zincirinin ilk kafesi, Perşembe günü Rusya'nın başkenti Moskova'nın merkezinde Stars Coffee adıyla yeniden açıldı.

İkili Perşembe günü Stars Coffee'yi tanıttı. Timati'ye göre, önümüzdeki hafta 10 kafe daha ve Eylül ayının sonuna kadar toplam 130 kafe daha açılacak. 130 kafeden çoğu (90) Moskova'da olacak.

Markanın Starbucks logosunu kullanması yasak.

Timati, yeni logoda logodaki kahverengi, puro benzeri "eril renk" ve kadın figürü ile süreklilik mesajı verdikleri görüşünde.

Ancak Stars Coffe'nin dairesel logosunun Starbucks logosu ile benzerliği dikkat çekiyor. Yeni logoda denizkızı ikonu yerine yıldızlı  kokoşnik (Geleneksel Rus başlığı) takan bir kıza yer verildi.

Pinsky, iki görüntü arasında dairesel şekilleri dışında hiçbir ortak nokta olmadığını söylüyor.

Starbucks, isimler ve logolar arasındaki benzerlikler hakkında yorum yapmadı.

Pinsky, Stars Coffee'nin Starbucks ile hiçbir ortak yanı olmadığını söylüyor, "Onu satın aldık ve kendi markamızı yaptık. Bu kadar" diyor.

Öte yandan Starbucks'ın kendi üretim üssü olduğu için, Stars Coffee'nin yeni sahipleri yeni tedarikçiler bulmak zorunda kaldı.

Sonraki Haber

Forum