Star Wars hava durumu!

Gaziantep'te bu sabah havalar Endor gibi, ılık ama gri ve bulutlu. Ankara deseniz resmen Hoth!

İnternetteki yaratıcı çalışmalardan biri Star Wars hayranlarının hoşuna gidecek. Şehirdeki hava durumunu Star Wars tarzı öğrenme imkanı sunan, küçük ve şık bir internet sayfasından bahsediyoruz.

Tom Scott "Star Wars Weather"ı kurmuş, bu küçük site hava sıcaklığını ve durumunu aktarırken, ortama en uygun Star Wars gezegenini gösteriyor.

Mesela Ankara 'da hava bu ekran görüntüsünü aldığımızda 4 derece görünüyordu. Ekranda dev bir Hoth resmi ve "Weather in Ankara, TU. Did you mean Ankara/Etimesgut, TU? Oh my. 4°C, Fair? It's like Hoth out there. Cold, ice, freezing desolation. You may have to climb inside a tauntaun for warmth." Mesajı yer alıyor. Kısacası "Sizin oralar Hoth gibi donuyor!" diyor.

İşte gezegenler

Endor'un ayındaki üsse asiler saldırı düzenlemişti

Hoth, Empire Strikes Back'in başında Rebel Alliance üssünün yer aldığı buz gezegeni oluyor. Bembeyaz bu gezegendeki asi üssü İmparatorluk tarafından darmadağın ediliyordu.

Bu gezegenin tasviri yanında küçük bir film alıntısı da yer buluyor. Luke Skywalker'ı kurtarmak için dostu han Solo'nun binek hayvanı Tauntaun'un karnını yarıp, onu bağırsakların arasına yerleştirmesine gönderme yapılıyor.

Sitede 8 farklı Star Wars gezegeni gösteriliyor: Hoth, Dagobah, Kamino, Bespin, Naboo, Endor, Yavin 4 ve Tatooine. Ayrıca aradığınız şehir bulunamazsa karşınıza siyah bir ekran ve "Orası Alderaan gibi" yazısı çıkıyor. Malum, Prenses Leia'nın memleketi Alderaan gezegeni, İmparatorluk tarafından havaya uçurulmuştu.

Siteye ulaşmak için tıklayın: Star Wars Weather

Sonraki Haber

Forum