Stablecoin’ler Çıpasını Kaybetti, Borçlular Fırsata Çevirdi

Stablecoin krizinin ardından 2 milyar doları aşkın kredi ödemesi yapıldı. Borçlular, 100 milyon doların üzerinde tasarruf elde etti.

Circle açıklamasıyla başlayan stablecoin krizi, kripto kredilerinin ödeme hızını artırdı. Silicon Valley Bank’ın iflasının ardından USDC, DAI gibi stablecoinler, 1 dolarlık çıpalarını kaybetmişti. Borçlular ise bu durumu fırsata çevirdi. Stablecoin ile alınan kredilerin ödemeleri daha düşük fiyattan gerçekleştirilerek 100 milyon dolardan fazla tasarruf elde edildi.

Stablecoin krizinin ardından 2 milyar doların üzerinde kredi ödemesi gerçekleştirildi. Borçlular, stablecoin’lerin 1 dolardan uzaklaşmasını fırsata çevirerek 100 milyon doların üzerinde tasarruf elde etti. Silicon Valley Bank’ın iflasının ardından USDC’nin arkasındaki şirket Circle, bankada 3,3 milyar dolarının kaldığı açıkladı. Bunun üzerinde oluşan panik ortamı stablecoin’lerden çıkışları artırdı. USDC, 0,87 dolara kadar geri çekildi. DAI de 0,88 dolara kadar düştü.

Kaiko raporuna göre, 11 Mart’ta merkeziyetsiz borç verme protokolleri Aave ve Compound’a 2 milyar doların üzerinde kredi ödemesi yapıldı. DAI’de de 500 milyon dolarlık ödeme gerçekleştirildi. USDC ve DAI’nin 1 dolara doğru yükselmeye başlaması ise ödemeleri yavaşlattı. 12 Mart’ta USDT, USDC, DAI ve kripto varlıklarda toplam 500 milyon dolarlık ödeme yapıldı. 13 Mart’a gelindiğinde ise rakam iyice geriledi ve 250 milyon dolara dahi ulaşmadı. Flipside Crypto, USDC borçlularının geri ödemelerde 84 milyon dolar tasarruf ettiğini tahmin etti. DAI kullanıcılarının tasarrufu ise 21 milyon dolara yaklaştı.

Circle, cumartesi günü yaptığı açıklamada rezervlerinin güvende olduğunu ve USDC’nin arkasında duracağını açıkladı. Circle, gerekirse dış borçlanma yoluyla açıkların kapatılacağını bildirdi. Banka iflaslarının ardından ABD’li düzenleyiciler, mudilerin bankalarda kalan varlıklarını alacağını ilişkin güvence verdi. Açıklamaların ardından stablecoin’ler 1 dolara doğru yükselişe geçti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum