Spotify'dan "Playlist for the Future" özelliği: Müziğinizi zaman kapsülüne koyun, 1 yıl sonra açılsın!

Spotify, yeni "Playlist for the Future" özelliğini hem ücretli, hem de ücretsiz kullanıcıları için hizmete sundu. Bu özellik sayesinde müziğinizi bir zaman kapsülüne mühürleyebilir, 1 yıl sonra tekrar açabilirsiniz...

Spotify, mevcut müzik zevklerinizi bir yıl sonra tekrar ziyaret etmenize imkan tanıyan “Playlist for the Future” (Gelecek için bir Oynatma Listesi) adlı yeni bir uygulama içi deneyim sunmaya başladı. Akış hizmeti, yeni kullanıcı deneyiminin kullanıcıların Ocak 2024'e kadar anı yakalamasına yardımcı olacağını söylüyor.

Playlist for the Future’ı kullanmaya başlamak için Spotify mobil uygulamanızı en son sürümüne güncellemeniz gerekiyor. Sonrasında, mobil cihazınızdan spotify.com/playlistinabottle adresine gidin veya uygulamayı açın. Spotify, güncellemeden sonra mobil cihazınızdan ilk kez açıldığında sizi bu özelliği ile karşılayacak. Sonrasında, tercih ettiğiniz zaman kapsülünü (gerçek bir şişe, küçük kot pantolon cebi, oyuncak ayı, sefer tası, sakız makinesi) seçerek deneyime başlayabilirsiniz.

Özellik daha sonra size şarkılardan ilham alan bir dizi soru soracak. Örneğin 2023'te hangi şarkıyı canlı dinlemek istersiniz veya en sevdiğiniz kişiyi hangi şarkı size hatırlatır ya da hangi şarkının bir klasik olacağını düşündüğünüz sorulabilir. Soruları cevapladığınızda (en az üç soruyu şarkı seçerek cevaplamanız gerekiyor), müzik dolu zaman kapsülünüzü dijital olarak mühürleyebilir ve gönderebilirsiniz. Ayrıca #PlaylistInABottle hashtag'i ile kişiselleştirilmiş bir kartı sosyal kanallarınızda paylaşmanız da mümkün. Ocak 2024'te, size bir yıl önce ne dinlediğinizi hatırlatan kişiselleştirilmiş zaman kapsülünüzü geri alacaksınız ve açabileceksiniz.

Yeni özellik, Avustralya, Arjantin, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Mısır, Fransa, Almanya, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Fas, Yeni Zelanda, Filipinler, Polonya, Portekiz, Suudi Arabistan, İspanya, İsveç, Türkiye, B.A.E., B.K. ve A.B.D. dahil 27 pazarda bugünden itibaren kullanıma sunuldu. Playlist for the Future, iOS ve Android cihazlarda hem ücretsiz hem de premium kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

31 Ocak'tan sonra Playlist for the Future oluşturamayacaksınız. Bu nedenle herkes sonuçlarını paylaşırken ortada kalmak istemiyorsanız, kendi listenizi oluşturmaya başlamanızda fayda var.

Sonraki Haber

Forum