Spotify'dan "günü kurtaracak" çalma listesi hamlesi: İnternet bulamasanız bile...

Spotify, internetin olmadığı yerlerde gününüzü kurtarmak istiyor. Çevrimdışı olarak indirmeyi unuttuğunuz şarkılar için "Your Offline Mix" adında bir çalma listesi test edilmeye başlandı.

Hiç Wi-Fi kullanmayı umarak uçağa bindiğiniz ve uçağın hala 1999 yılında kaldığını, Wi-Fi olmadığını fark ettiğiniz oldu mu? Belki de Wi-Fi olması gerekirken, pilot bir anons yaparak bozuk olduğunu söylemiş de olabilir. Ve doğal olarak mobil veriyi açamayacaksınız...

Böyle bir durumda, sevdiğiniz şarkıları çevrimdışı dinlemek için indirmediyseniz, Spotify'dan müzik dinleme hayaliniz suya düşmüş olacak. İnternet ve müzik olmadan bu uçuş asla bitmez gibi görünebilir...

İşte bu noktada Spotify, yeni özelliği ile gününüzü kurtarmak istiyor. Şirket şu anda yeni bir çalma listesini test ediyor. Bu çalma listesi, en son çalınan müzikleri otomatik olarak indirerek, internet bağlantısı olmadığında bile size bazı müzikler sunmayı amaçlıyor.

Spotify CEO'su Daniel Ek, uygulamaya yakında eklenebilecek olan "Your Offline Mix" adlı çevrimdışı çalma listesinin bir önizlemesini Twitter'da paylaştı. CEO’nun söylediğine göre, bu çalma listesi şu anda test aşamasında olduğundan, Spotify'ın bunu kesin olarak kullanacağının bir garantisi yok.

Muhtemelen bu çalma listesi isteğe göre kullanılabilir olacak. Zira cihazında yeterli depolama alanı olmayanlar, şarkıların otomatik olarak indirilmesinden pek memnun kalmayacaktır. Ama acil durumlarda böyle bir çevrimdışı dinleme listesine sahip olmanın hiç de kötü olmayacağı kesin.

Sonraki Haber

Forum