Spotify keşif seçeneklerini TikTok tarzında yeni bir akış seçeneği ile genişletmeye hazırlanıyor

Spotify, TikTok'u anımsatan yeni bir akış keşif seçeneğini test etmeye başladı.

Spotify'a, TikTok tarzı bir müzik keşfetme akışı geliyor. Akış hizmeti, Canvas görsel döngülerinin dikey, özelleştirilmiş bir akış listesi aracılığıyla yeni melodiler bulmanıza yardımcı olan bir beta testini resmi olarak başlattığını duyurdu. Test, şimdilik Avustralya, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık'taki Android ve iOS kullanıcıları ile sınırlı, ancak yeni sanatçılar ve şarkılar bulmanın göreceli olarak daha kolay bir yolu olmayı hedefliyor.

Yeni keşif akışı, ana ekrandan kullanılabiliyor ve TikTok’ta olduğu gibi, belirli bir parçayı tamamladığınızda kaydırmanıza izin veriyor. Dinlediklerinizi beğendiyseniz sanatçıyı takip edebilir, şarkıyı bir çalma listesine ekleyebilir veya sosyal ağlarınızla paylaşabilirsiniz. Spotify, yeni akış listesinde günde 15'e kadar yeni öneri sunacak. Yani, eski müzikleri dinlemek zorunda kalmayacak ve aynı zamanda uzun süre boyunca kaydırma yapmanız gerekmeyecek.

Şirket, beta testinin diğer ülkelerde başlatılıp başlatılmayacağını veya ne zaman genişletileceğini açıklamadı. Ancak testin daha geniş bir kullanıcı tabanına sunulması şaşırtıcı olmaz. TikTok benzeri dikey akış, Spotify'ın genç dinleyicilere hem tanıdık bir deneyim hem de geri gelmeleri için bir neden sunarak yardımcı olabilir.

Sonraki Haber

Forum