Spider-Man 3'ün korsan DVD'leri gündemde

Spider-Man 3'ün Tokyo galasından sonra Çin'de korsan DVD pazarına düştüğü iddiaları gündemi sarstı.

Sinema severler tarafından büyük heyecan ve merakla beklenen Spider-Man serisinin üçüncü filminin 16 Nisan'da Japonya'nın Tokyo şehrinde yapılan ilk galasının hemen ardından, Çin'de Pekin sokaklarına korsan kopyalarının düştüğü haberleri şu sıralar gündemi meşgul ediyor.

Filmin korsan DVD'lerinin 24 Nisan Salı gününden itibaren Pekin'de sadece 1 dolara satıldığı haberlerine karşı Sony Pictures Entertainment hemen bir araştırma başlatarak olayı açıklığa kavuşturdu.

Reuters haber ajansının verdiği habere göre, Sony'nin yaptığı araştırmalar sonucunda Spider-Man 3 filminin korsan DVD'lerine herhangi bir şekilde rastlanmadığı, satılan DVD'lerde ise bir önceki film olan Spider-Man 2'nin olduğunun görülmesiyle olayın sahtekarlık boyutu ortaya koyulmuş oldu.

Yaptığı araştırmaya ek olarak internet üzerinden de Spider-Man 3'ün herhangi bir korsan kopyasına rastlanmadığını ifade eden Sony, ayrıca, milyarlarca dolarlık kayıp gelire yol açan bu tür korsanlık olaylarının önüne geçilebilmesi için Hollywood stüdyolarının kararlı bir şekilde çalıştıklarının da altını çizdi.

Film ülkemizde 4 Mayıs'ta vizyona girecek.

Sonraki Haber

Forum