Sadece bir yılda, yaklaşık 80 saatimizi çalan sorun büyümeye devam ediyor

Spam e-postalar her yıl yüzlerce çalışma saatini boşa harcıyor. Peki ama bir yılda spam e-postalar hayatımızın kaç saatini çalıyor? Yapılan araştırmanın sonuçları inanılmaz...

İstenmeyen (spam) e-posta mesajları bazen tam bir baş belası olabiliyor. Kaspersky de bu konuda bir rapor hazırladı ve bu rapora göre insanlar, sadece gelen spam mesajlar arasında gezinerek yılda 80 saate kadar kayıp yaşayabiliyorlar. Hazırlanan raporda gelen tüm e-postaların yüzde 45 ila yüzde 85’inin spam ve kötü amaçlı yazılım içeren e-postalardan oluştuğu belirtilirken, günde 30 ila 60 arası e-posta alanların aynı iş için yılda 11 saat harcadığı, günde 100 kadar e-posta alanların ise yılda 18 saati çöpe attığı ifade ediliyor. Son olarak ise her gün 100’den fazla mesaj alanların gelen kutularını temizlemek için yılda yaklaşık 80 saat kadar harcadığı öne sürülüyor.

Kaspersky E-posta Tehditlerini Koruma Grup Müdürü Andrey Kovtun konuyla ilgili olarak, “Yılda 5 saat kulağa çok fazla gelmeyebilir, ancak gözden kaçırılmaması gereken gizli tehlikeler var,” derken, “Bu süre yüzlerce çalışanı olan bir kuruluşa ölçeklendiğinde, bu oldukça büyük bir çalışan-saat miktarına dönüşebilir. Çalışanların dış taraflarla daha aktif iletişim kurduğu hizmetler sunmaya odaklanan işletmelerde sayı daha fazla görünebilir,” şeklinde konuşuyor.

Kovtun, spam mesajları okuyup sildikten sonra yeniden işe dönmenin de biraz zaman aldığını ve bu da insanların dikkat dağınıklığı yaşayarak üretkenlik kaybına uğramalarına sebep olduğunu da söylüyor.

Kovtun açıklamasını şu sözlerle noktalıyor: “Spam e-postaların bu olumsuz etkileri çok açık olmayabilir, ancak kuruluşlar bunların farkında olmalı ve çalışanlarını istenmeyen e-posta almaları önleyecek ve kimlik avı önleme araçlarıyla korumalı.”

Sonraki Haber

Forum