Söz Apple efsanesinde!

Apple'ın efsane ismi Wozniak'tan, Apple hakkında daha önce hiç duymadıklarınız...

Apple'ın kurucularından biri olan Steve Wozniak, konuşma yapmak üzere Southern California Üniversitesi'ne gitti. Öğrencilere Apple'ın ilk günlerini anlatan Wozniak, öğrencileri geçmişe götürdü.

Wozniak, genç yaşlarda devrelerle ve elektronlarla uğraştığını dile getirirken, bilgisayarlarla ilgili o yıllarda hiçbir basılı yayının bulunmadığını, tamamiyle kendi merakıyla bu işe girdiğini anlattı. Steve Jobs'ın geliştirdikleri hemen her şeyi kime satması gerektiğini iyi bildiğini belirten Wozniak, kendisinin ise bu ürünleri geliştirirken sadece keyif aldığını, daha öte bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Yani Wozniak ürünleri tasarlıyor, Jobs ise işin pazarlama tarafına ağırlığını koyuyordu.

Apple Two isimli bilgisayarın kendisi için çok önemli bir yeri olduğunu kaydeden Wozniak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bilgisayarı 3 hafta gibi kısa bir sürede tasarlamıştım ve tasarlama aşamasında 4 gecedir uykusuzdum. Yani düşünmek için yatıyorsun, gecenin ortasında kalktığında bir çözüm bulmuş oluyorsun."

Sonraki Haber

Forum