Sosyal medyada viral olan paylaşımdaki adam kim?

Son birkaç gündür bu fotoğrafı sosyal medyada görmüş olabilirsiniz. Çünkü, neredeyse tüm dünyada viral oldu. İşte balmumu heykeli paylaşılan adam hakkında bilinenler...

Balmumu bir heykel son birkaç gündür sosyal medyanın gündeminde. Zira paylaşılan kişinin oldukça heybetli bir burnu var... "Ripley'in İster İnan İster İnanma" sergisindeki balmumu figürün fotoğrafının Reddit'te paylaşılmasının ardından binlerce yorum geldi. Peki, görüntüdeki kişi kim?

Yorkshire'dan Thomas Wedders, 18. yüzyılda dünyanın en uzun burnuna sahip olmasıyla ün kazandı. Burnu 19 cm (7,5 inç) uzunluğundaydı. Guinness Dünya Rekorları'na göre gezici sirk sanatçısının rekoru bugüne kadar hiç kırılamadı. Ancak sıra dışı burnunu sergilemek için geride yalnızca balmumu heykelleri kaldı.

Guinness Dünya Rekorları'nın web sitesi Wedders hakkında şunları söylüyor: '1770'lerde İngiltere'de yaşayan ve gezici bir sirkin üyesi olan Thomas Wedders'ın 19 cm (7,5 inç) uzunluğunda bir burnu olduğuna dair tarihsel kayıtlar var.'

Thomas Wedders’ın 1896 yılında The Strand Magazine adlı yayında yer alan çizimi ise şöyle olmuş:

Thomas'ın hayatının ayrıntıları belirsizliğini koruyor, ancak sirk sanatçısının 50'li yaşlarının başında Yorkshire'da öldüğü düşünülüyor.

YAŞAYAN EN BÜYÜK BURUN REKORU ÖZYÜREK'TE

Artvinli Mehmet Özyürek ise yirmi yılı aşkın bir süredir yaşayan bir insandaki en uzun burun rekorunu elinde tutuyor. Burnu ilk kez 31 Ocak 2001'de ölçüldü. 2010 ve 2021'de burnunun diğer ölçümleri, burnunun aslında hiç büyümediğini, hala tam olarak 8,8 cm (3,46 inç) veya bir oyun kartı uzunluğunda olduğunu gösterdi.

Sonraki Haber

Forum