Dünya'nın en fazla RAM isteyen oyunu bu olabilir: Tam 32 GB...

Sony'nin Returnal'ı, Dünya'nın en fazla RAM isteyen oyunu olma yolunda ilerliyor...

Sony'nin Returnal oyunu, PC'ye geçiş yapan en yeni PlayStation'a özel oyun olarak öne çıkıyor. Ancak ciddi bir RAM ihtiyacına sahip olacak gibi gözüküyor. Oyunu sorunsuz oynayabilmek için minimum 16 GB RAM'e ihtiyacınız olsa da, Returnal'ın Steam sayfası, oyundan ve grafiklerden en iyi şekilde yararlanmak için en az 32 GB öneriyor.

Bunun ne kadar sıra dışı olduğu hakkında bir fikir edinmek için belirtmek gerekirse, Microsoft Flight Simulator bile bu miktarda RAM önermiyor ve minimum 8 GB ve en iyi performana için 16 GB istiyor. Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2, Dying Light 2 ve A Plague Tale: Requiem gibi diğer yoğun grafik gereksinimlerine sahip PC oyunları da 16GB'tan fazla RAM'e ihtiyaç duymuyor.

Returnal, inkar edilemez derecede çarpıcı görsellere sahip üçüncü şahıs roguelike bir nişancı oyunu, ancak oyunun tam potansiyelini ortaya çıkarmak için neden bu kadar çok RAM gerektiği hala net değil. Sistem gereksinimlerinin geri kalanı, yeni nesil bir konsoldan taşınan bir oyun için oldukça normal görünüyor: En az bir Intel i7-8700 veya AMD Ryzen 7 2700X CPU, bir Nvidia RTX 2070 Super veya AMD RX 6700 XT GPU veya daha iyisine ihtiyacınız olacak.

Yine de, oyunun sızdırılan ve sonradan kaldırılan bir videosu, yüksek RAM önerisi hakkında bir fikir verebilir. PC Gamer tarafından belirtildiği gibi, bu video, Returnal'ın hem Nvidia'nın DLSS hem de AMD'nin FSR yükseltme teknolojisi, hem gölgeler hem de yansımalar için ışın izleme ve kilidi açılmış çerçeve hızları için destek içerebileceğini öne sürüyor.

Returnal, ışın izleme ve yükseltme teknolojilerini desteklese bile bu, Sony'nin temel olarak 32 GB RAM tavsiyesinin neyi farklı yaptığını açıklamıyor. Hem Marvel's Spider-Man: Miles Morales hem de Marvel's Spider-Man Remastered, ışın izleme ve DLSS desteğine sahip, ancak yalnızca en yüksek nihai ışın izleme seçenekleri 32 GB RAM gerektiriyor. Aksi takdirde, sadece 16 GB RAM ile her iki oyunu da rahatça oynamanız mümkün.

Sony, Returnal'a ek olarak, PS5'e özel The Last of Us Part 1 versiyonunun gelecek yıl PC'ye geleceğini de duyurdu. Sony, bu oyun için gerekli özellikleri henüz açıklamadı, bu nedenle şirketin bu oyunda da RAM önerisini yükseltip yükseltmediğini bekleyip görmemiz gerekecek.

Sonraki Haber

Forum