Sony yeni Xperia serisini MWC'de tanıttı!

Sony Ericsson'un bombaları fena patladı: İşte PlayStation Phone ve diğer yeni cep canavarları!

Sony, yeni Xperia serisini Barcelona'da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttı. Serinin yeni telefonları ise Playstation telefonu olarak bilinen Xperia Play, Pro ve Neo. Yeni telefonlardan resimleri galerimizde bulabileceksiniz.

PlayStation tabanlı Xperia PLAY akıllı telefonu resmi olarak nihayet tanıtıldı. Sony tanıtımda Xperia PLAY'in PlayStation oyun kalitesi ile son sürüm Android'i bir araya getirdiğini söyledi.

Xperia PLAY dikey pozisyondayken diğer Android telefonlar gibi çalışıyor. Cihazın üzerinde 5 megapiksel bir kamera, 480x854 çözünürlüğünde 4 inç dokunmatik ekran bulunuyor. Ancak tüm bunlar üzerinde iki analog dokunmatik denetim, D-pad ve dahası bulunan oyun denetimini açtığınızda değişiyor ve bir oyun cihazı halini alıyor.

Xperia PLAY, Qualcomm Snapdragon 1Ghz işlemci ile geliyor. Cihaz yeni Adreno GPU sayesinde grafikleri yeni bir seviyeye taşıyor. Sony oyunlarda 60fps sunulduğunu ve internette dolaşırken pil tüketiminin daha olduğunu söylüyor.

Xperia PLAY, 'Playstation Sertifikalı' ilk cihaz olacak. Bunun anlamı ise bu sene içerisinde sunulacak olan PlayStation içeriğine erişim sağlayabilecek olması. Bundan daha iyisi ise EA ve Gameloft gibi şirketlerin cihaz için oyun geliştirmeye başlamış olmaları. Xperia PLAY şu an Android Marketplace'de bulunan tüm oyunları da destekliyor.

Xperia Pro, Xperia Neo

Xperia Neo, Xperia Pro'nun klavyesiz hali

Xperia Pro ise Xperia X10 Mini Pro'nun takipçisi konumunda. QWERTY klavyeye sahip cihaz Sony'nin 'Reality Display' tekonlojisini kullanan 3.7 kapasitif dokunmatik ekrana, Sony'nin TV'lerde kullandığı Bravia teknolojisine ve 1 GHz Snapdragon işlemciye sahip. 8MP kameraya ve LED ışığa sahip olan cihaz HD kalitesinde (720p) kayıt yapabiliyor.

Ön yüzünde ise video aramaları için 2MP'lik bir kamerası bulunuyor. Yurtdışı fiyatı 499 euro olarak belirlenen telefonun 2011'in ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Sony'nin tanıttığı diğer telefonlar arasında bulunan Xperia Neo ise, Xperia Pro'nun klavyesiz bir sürümü ve oldukça hafif.

Xperia Pro'nun teknik özellikleri

Sony Ericsson Xperia Pro
Sony Ericcson Xperia Pro Teknik Özellikleri
Ölçüler 120 x 57 x 13,5 Millimetre
Ağırlık 140 gram
Ağlar Quadband-GSM, GPRS, EDGE, HSPA
Ekran 3.7 inç dokunmatik ekran (Reality Display), 854x480 piksel
Bellek 320MB, microSD ile 32GB'a genişletilebilir, 8GB kart
İşletim sistemi Android 2.3 Gingerbread ve Sony Ericsson kullanıcı ara yüzü
İşlemci 1 GHz Snapdragon
Ara yüz WLAN, 3,5mm kulaklık girişi, NLNA, USB 2.0, Bluetooth, HDMI
Pil 1.500 mAh
Kamera 8MP, 720p HD video kaydı
GPS Var
Ekstralar Bravia grafik motoru, Reality Display
Renkler Siyah, gümüş, kırmızı
Çıkış 2011'in ikinci çeyreği
Üretici fiyatı 499 Euro

Sony'nin yeni cep bombaları Xperia Play, Pro ve Neo galerimizde! Tıklayın!

Sonraki Haber

Forum