Sony ve Honda’nın teknoloji dolu arabası, Afeela ismi ile geliyor

Sony ve Honda’nın birlikte geliştirdiği teknoloji dolu arabası Afeela, artık bir ön sipariş tarihine de sahip.

Sony’nin ilk elektrikli araba konsepti Vision-S’in tanıtılmasından üç yıl sonra, Sony ve geliştirme ortağı Honda, yeniden markalandırılmış, ancak çok da etkileyici görünmeyen, sürücüsüz EV prototipiyle geri döndü.

Afeela ismi verilen prototip, Sony'nin CES 2023 basın toplantısında sahneye çıktı. Sony, aracın etrafına ve içine 45'ten fazla sensörün yerleştirildiğini söylüyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Sony, film, müzik ve oyun içeriğini arka kısma yerleştirilmiş olan çift dahili ekrana aktarıyor. Araçta sıra dışı başka bir ekran daha var. Bu ekran, ön dış kısımda yer alıyor ve bir mesaj iletmek veya hatta en sevdiğiniz Sony film karakterini sergilemek için özelleştirilebiliyor.

Afeela, Qualcomm'un akıllı araçlar geliştirdiği teknoloji çözümü Dijital Şasi platformu üzerine kurulmuş. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, Afeela'nın siz gerçek bir şeyi yapmadan önce simülasyonda yollarda gezinebilen bir "dijital ikize" sahip olmasını sağlıyor.

Basitçe söylemek gerekirse, bu prototipte yeni nesil teknoloji sıkıntısı yok. Ama tasarım, ilk tanıtılan Vision-S'den çok daha az kavramsal. Belki de bunun nedeni, Sony'nin artık ilk Afeela arabasını teslim etmek için bir zaman çizelgesine sahip olması ve gerçekçi bir tasarıma geçiş yapmak istemesi olabilir.

Ön siparişler 2025'te açılacak ve ilk araçların 2026'da teslim edilmesi planlanıyor.

Sonraki Haber

Forum