Sony'den şok açıklama!

Sony'nin bugün yaptığı açıklama herkesi şaşırttı: Peki neydi bu açıklama, neden bu kadar şaşırttı?

Sony'nin bugün yaptığı bir açıklama kafaları bir hayli karıştırdı. Açıklamaya göre Japon devi, OLED TV pazarından çıktığını açıkladı. Ancak açıklamada sadece Japonya'dan bahsedilmesi, cevap arayan soruların da ortalıkta uçuşmasına neden oldu.

Register'ın haberine görwe, adının yayınlanmasını istemeyen bir sözcü, Sony'nin şimdilik sadece Japonya pazarından çekildiğini, ABD ve Avrupa pazarında OLED TV'lere devam edileceğini açıkladı. Sözcü açıklamasında Sony'nin Japonya'dan "şimdilik" çekildiğini, gelecekte geri dönebileceği de özellikle vurguladı.

Sony, yaklaşık 2 yıl önce 11 inç'lik XEL-1 modeli ile OLED TV dünyasına iddialı bir adım atmıştı ve bu teknolojinin en öndeki savunucularından biri olduğunu her zaman gösterdi. Ancak bu küçük TV'nin akıl almaz fiyatı, Sony'nin beklediği başarıyı yakalamasını engellemişti. Son dönemde ortaya çıkan 3D televizyon rüzgarı da, OLED TV'lerin kaderini olumsuz yönde etkiledi. Yine de kimse, Sony'den bu kararı beklemiyordu.

Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek? Sony Japonya'ya dönecek mi; ya da Avrupa ve ABD'den de çekilecek mi? Ayrıntıları yine burada bulacaksınız...

Sonraki Haber

Forum