Sonunda bunu da gördük: 200 metrelik telsiz kulesini kaşla göz arasında çaldılar

Hırsızlar gözüne bir hedef kestirdiğinde, onları engellemek son derece zor olabiliyor. Peki ama 200 metre yüksekliğindeki, tonlarca ağırlıktaki metal bir kuleyi kim, nasıl çalabildi?

ABD - Alabama'nın Jasper kentindeki bir radyo istasyonunun çalışanları, istasyonun 200 metrelik AM radyo kulesinin gizemli bir şekilde kaybolduğunu fark edince şaşkına döndü. Bir peyzaj ekibi geçen hafta bahar temizliği için alana geldiğinde tam bir kargaşayla karşılaştı ve hemen istasyonun genel müdürünü aradı.

Çalışanlar, 200 metre uzunluğundaki dev kulenin yerinde olmadığını gördüklerinde, gözlerine inanamadılar. Kablolar her yere dağılmış, ortalık savaş alanına dönmüş ve devasa kule oradan çalınmıştı.

Hırsızlar sadece devasa kuleyi söküp götürmekle kalmadılar. Aynı zamanda yakındaki bir binayı da yağmalayarak, verici de dahil olmak üzere tüm ekipmanları söküp aldılar. İstasyon yayında kalmak için Federal İletişim Komisyonu'na başvurarak AM kulesi yeniden kurulana kadar FM radyo kullanmayı umuyordu. Ancak bu istekleri de reddedildi. Ve daha da kötüsü, çalınan malzemeler sigortalı değildi. 

Bu hırsızlık bölgede ilk de değil. Hırsızlar altı ay önce de yakındaki bir radyo istasyonuna girerek klima ünitesinin yanı sıra bakır boruları ve diğer malzemeleri çalmışlardı. 

Çalınan kuledeki metalin ve yağmalanan elektronik ekipmanların değeri, on binlerce doları geçiyor. Bu ABD için bile önemli bir miktar ve doğanın ortasında savunmasızca bekleyen on binlerce dolarlık kuleleri söküp parçalayıp hurda metal olarak satmanın yakında önemli bir kazanç kapısına dönmesinden endişe ediliyor.

Sonraki Haber

Forum