Solid State Disk'te dev kapasite!

Mekanik sabit disklere göre çok hızlı transfer yapabilen SSD'lerin en büyük sorununa bir çözüm...

Violin 1010 olarak bilinen 2U boyutundaki SSD aygıtları, Bilgi İşlem Merkezlerinin en temel ihtiyaçlarından başlayıp, büyük veri seti uygulamaları için yüksek performanslı depolama altyapısı oluşturabilmek için tasarlanmış. Tek bir Violin 1010 cihazı, 2U'luk bir rack ünitesi içinde 84 Modül (VIMM) desteklemektedir. Tek bir kabin içinde 16 adet Violin 1010 cihazı yer alabilmekte ve böylece 19" bir rack kabinde 8 TB DRAM veya 64TB FLASH desteklenebilmekte.

Violin Memory Inc, endüstrinin ilk anahtarlanmış bellek mimarisini geliştirmiştir. Patenti Violin Memory Inc'ye ait olan bu mimari, Violin Anahtarlanmış Bellek (VXM) olarak bilinmektedir. Anahtarlanmış Bellek Mimarisi sayesinde her modül, farklı bellek tiplerinin kullanılmasına olanak sağlayan, çok farklı topolojileri ve arıza/hata toleransını destekleyen anahtarlanmış bir bellek dizininin parçalarını oluşturmaktadır. Diğer bellek bağlantılarının aksine, VXM veri koruma seviyesini, enerji verimini ve performansı artırmak için düşünülerek tasarlanmıştır.

Violin Anahtarlanmış Bellek (VXM) teknolojisi, büyük veritabanları, görüntü, video, bilimsel veri ve web içerikleri de dahil olmak üzere, büyük veri setlerine sahip uygulamalar için özel olarak geliştirilen ilk bellek çözümüdür. VXM sayesinde büyük veri setine sahip uygulamalar; benzersiz ölçeklenebilirlik, en yüksek performanslı I/O, bellek hata toleransı, ultra-yeşil enerji tasarrufunun yanı sıra Flash ve DRAM esnekliği gibi teknik avantajlardan yararlanabilmektedir.

Violin Memory Inc.'nin Türkiye distribütörlüğünü Global Teknolojik Endüstri Limited Şirketi üstleniyor.

Daha detaylı bilgi için: www.violin-memory.com veya www.gtiglobal.com.tr web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum