Solana'nın Sıcak Cüzdanlarından Varlıklar Çalınıyor

Kullanıcılar Phantom, Slope ve TrustWallet dahil olmak üzere en popüler sıcak cüzdanlardan bilgileri dışında varlıklarının çekildiğini bildiriyorlar.

Kripto ve Blockchain sektöründe en korkulan şeylerden biri yeniden yaşanıyor. Solana ekosistemine ait sıcak cüzdanlardan varlıkların çekildiği tespit edildi. Kullanıcılar Phantom, Slope ve TrustWallet dahil olmak üzere en popüler sıcak cüzdanlardan bilgileri dışında varlıklarının çekildiğini bildiriyorlar.

Solana ekosistemine ait sıcak cüzdan sahiplerinden bir süredir şikayet yağıyor. Zincir üstü veri analiz şirketi OtterSec’e göre birkaç Solana adresi saldırıyla ilişkilendirildi. Bu cüzdanlar şüpheli olmayan kullanıcılardan en az 8 milyon dolar değerinde SOL, SPL ve diğer Solana tabanlı token’ları çaldı.

Saldırıların her ne kadar nasıl yapıldığı bilinmese de saldırıdan sorumlu olduğu düşünülen saldırganlar bir şekilde kullanıcılar işlemleri imzalama yeteneğini elde etti. Bu saldırıda güvenilir bir üçüncü taraf hizmetinin güvenliğinin ihlal edilmiş olabileceğini düşündürüyor.

Kripto odaklı siber güvenlik şirketi PeckShield, tarafından açıklanan verilere göre saldırganlar özel anahtarlara erişimin bir yolunu buldu. Bu saldırı sonrası Solana’ya bağlı TVL değerinde de yüzde 4’lük bir düşüş yaşandı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmaktadır. 
Sonraki Haber

Forum