Sızdırılan yeni iPhone 15 Pro görüntüleri, hayal kırıklığı yaratan iddiayı doğruluyor

Sızdırılan yeni iPhone 15 görüntüleri, hayal kırıklığı yaratan son iddiaları destekleyen önemli ipuçlarını içeriyor.

Geçtiğimiz haftalar boyunca yayılan söylentiler, iPhone 15 Pro'nun dokunsal geri bildirime sahip katı hal diğmelerine sahip olduğuna işaret ediyordu. Ancak kısa bir süre önce, söylenti dalgası yön değiştirdi ve Apple’ın görünüşe göre katı hal düğme teknolojisinden vazgeçtiği söylenmeye başlandı.

Haitong Tech analisti Jeff Pu, geçtiğimiz günlerde iPhone 15 Pro'nun, selefinin fiziksel düğmelerini koruyacağını söyledi. Pu, kapasitif düğmelerin karmaşık bir tasarıma sahip olacağını, bu yüzden de Apple’ın bu özelliği gelecek yıla kadar ertelemeye karar verdiğini iddia etti.

Ardından Çarşamba günü güvenilir analist Ming-Chi Kuo, “seri üretim öncesi çözülmemiş teknik sorunların” Apple'ı iPhone 15 Pro ve Pro Max için katı hal düğmelerini terk etmeye zorladığını söyleyerek iddiayı destekledi.

Şimdi de MacRumors, yeni ses düğmesi tasarımıyla ilgili olarak en doğru görsele sahip olduğunu iddia ediyor. Haber kaynağı, ses ayarı ve sessize alma düğmelerinin gerçeğe uygun bir görünümünü oluşturmak için sızıntı kaynağı Unknownz21 ile birlikte çalıştı. MacRumors, işlemenin “en son katı hal söylentilerinden önce” oluşturulduğunu, bu nedenle iç düzende değişiklikler olabileceğini söylüyor, ancak yayın “dış tasarımın yüksek ihtimalle aynı kalacağını” da belirtiyor.

Sızıntı kaynağı, “katı hal düğme tasarımının çok yakın zamana kadar hala geliştirilme aşamasında olduğunu ve iptal edilmemiş olması ihtimalinin de bulunduğunu” söylüyor. Yine de, iPhone 15 Pro modellerinin nasıl görüneceğini öğrenmemize hala beş ay olduğunu hatırlatmakta fayda olabilir.

Yaklaşmakta olan iPhone modelinin Pro sürümlerinin yeni bir paslanmaz çelik çerçeveye sahip olması bekleniyor ve daha ince çerçevelere sahip olacakları söyleniyor. Ancak, Apple'ın yan düğmeleri değiştirmemesi durumunda, telefonun tasarımı şu anda sahip olduğumuza çok daha benzer bir formda kalabilir.

Sonraki Haber

Forum