Sızdırılan iPhone 15 Pro şemaları, daha önce ortaya atılan söylentilerin çoğunu doğruluyor

Sızdırılan iPhone 15 Pro şemaları, yeni 'Eylem' tuşunun, USB-C bağlantı noktasının ve daha ince çerçevelerin gerçek olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Apple'ın bir sonraki amiral gemisi telefonları iPhone 15 ve iPhone 15 Pro, yakın zamanda sızdırılan şemalara göre bazı önemli tasarım değişikliklerine sahne olacak. Twitter'da paylaşılan şemalar, iPhone 15 Pro olduğu düşünülen telefonun ayrıntılı boyutlarını ve ana hatlarını gösteriyor.

Şemalardaki en belirgin değişiklik, ikonik Lightning'in yerine alt kısımda bir USB-C bağlantı noktasına geçilmesi. Bu, Apple'ın yeni Avrupa Birliği düzenlemelerine uymak için iPhone 15 serisinde USB-C'ye geçeceği yönündeki söylentilerle uyumlu.

Eğer kaçırdıysanız, Avrupa Birliği, satılan tüm akıllı telefonların 2027 yılına kadar kullanıcı tarafından değiştirilebilir pillere sahip olmasını gerektiren yeni kuralları uygulamaya koydu. Yeni kurallar, elektronik atıkları azaltmaya ve tamir edilebilirliği teşvik etmeye yönelik yürütülen kapsamlı bir çabanın ürünü.

Buna ek olarak, şemalar sol taraftaki düğme düzeninin revize edildiğini ve yeni bir yuvarlak "eylem" düğmesinin sessize alma anahtarının yerini alabileceğini gösteriyor. Ses düğmeleri ise her zamanki yerlerinde duruyor. Daha önce Eylem düğmesinin cihaz üzerinde cihazı kapatmaktan daha fazla iş göreceği söylenmişti. Örneğin, Kamera uygulamasındaki ses düğmesinin görevini üstlenmesi gibi.

iPhone 15 Pro'nun genel boyutları, iPhone 14 Pro'dan biraz daha büyük görünüyor. Sızıntıya göre, mevcut modeldeki 7,9 mm'ye karşılık 8,2 mm'lik bir kalınlık söz konusu.

Şemalardan elde edilen diğer ayrıntılar arasında iPhone 14 Pro'ya kıyasla biraz daha geniş ancak daha az uzun olan bir kamera dizilimi yer alıyor.

Bildiğimiz geniş, ultra geniş ve telefoto kamera lensleri aynen duruyor. Şemalar daha pürüzsüz, daha yuvarlak kenarlar ve ekranın etrafında daha ince çerçeveler olduğunu gösteriyor.

Sızdırılan şemaların kesin doğru olduğuna dair bir kanıt yok, ancak iPhone 15 Pro ile ilgili önceki söylentilerle örtüştükleri kesin.

Sonraki Haber

Forum