Siri'ye eklenmesi gereken 10 özellik!

"Apple'ın son bombası Siri keşke bunları da yapsa" dediğimiz 10 şey... Hepsi içeride...

Apple'ın konuşmayı algılayan kişisel yardımcı işlevi Siri'de geliştirmesi gereken bazı eksiklikler bulunuyor. Siri, bir randevu meydana getirmekte ve işten eve dönerken süt almanızı hatırlatmakta oldukça başarılı. Ancak bu kadar başarılı olmadığı yerlerde var.

1. E-postaları okusun: Siri, gelen kısa mesajları okuyabiliyor ancak e-postaları okuyamıyor. Android kullanıcıları ise Vlingo uygulamasını indirerek e-postalarını okutabiliyorlar.

2. Kitap da okumalı: Apple size birkaç paragraftan oluşan rastgele hikayeler anlatabiliyor, ancak iBook'ları okuyamıyor. Amazon Kindle, sinir bozucu bir sesle de olsa böyle bir okuma seçeneğine sahip.

3. Karmaşık soruları cevaplayabilmeli: Siri temel matematik ve bilim sorularını cevaplayabiliyor. Ancak sorular biraz karmaşık hal aldığında Siri'nin kafası karışıyor.

Facebook ile çalışmaması şaşırtıcı...

4. Facebook ile çalışsın: Siri'nin durum güncellemesi gönderemiyor olması şaşırtıcı bir eksiklik. Duvar güncellemeleri ve mesajları da okumuyor.

5. Tam dikte: Siri, söylediklerinizin içeriğini inceleyerek "ways" ve "weighs" sözcüklerinin ayrımını dahi yapabiliyor. Ancak yine de tam dikte için hazır görünmüyor. Docs-to-Go gibi belge yönetimi uygulamalarıyla da iyi entegre olmuyor.

6. Fotoğraf düzenleyebilir: Sadece ses komutlarıyla resimleri topluca yeniden boyutlandırabilmek, efektler ekleyebilmek ve gönderebilmek, hoş olabilirdi.

7. Uygulamaları açabilir ve kapayabilir: Örneğin "Anrgy birds" dediğimizde oyunu saniyeler içinde oynamaya başlayabilmeliyiz.

Video kaydedebilmeli...

8. Video kaydetsin: Siri, kamera uygulamasıyla ilgili komutlara daha iyi yanıtlar verebilir. Örneğin neden Siri'ye videomuzu kaydetme emrini veremiyoruz?

9. Pil yönetimi: Akıllı bir sanal yardımcı, pilin azaldığını bize söyleyebilir, ekran ışığını kısmayı, GPS'i kapatmayı, açık unuttuğumuz Bluetooth'u kapatmayı önerebilir.

10. Daha fazla eğlence: Siri bir iki şaka yapabiliyor ve iyi bilim kurgu referanslarına sahip. Ancak daha da akıllı olabilir. Örneğin film seanslarını sorduğumuzda bize bazı yorumları önerebilir ve önemli etkinlikler konusunda bizi bilgilendirebilir. Hatta en çok sevdiğiniz (çaldığınız) şarkıyı yatarken size çalabilir.

Sonraki Haber

Forum