Sıradaki "büyük" teknoloji hangisi?

Bugün sosyal ağlar, dokunmatik cepler teknolojinin gözdelerinden. Peki bir sonraki ne olacak?

Bugün kullandığımız tüm teknolojik cihazlar, bir zamanlar uzmanlar tarafından tahmin ediliyordu. Dokunmatik ekranların ve sosyal ağların hayatımızın bir parçası haline geleceği, bazı uzmanların tahminleri arasında yer alıyordu. Ancak tabi ki tutmayan çok sayıda tahmin de bulunuyor. Kusursuz bir tahmin yapmak imkansıza yakın bir iş olsa da, bu bizi hayatımıza yön verecek bir sonraki teknolojiyi tahmin etmekten alıkoymuyor.

Akıllı cepler, masaüstü bilgisayarların yerine geçebilir: Google çevrimiçi satış yardımcı müdürü Jonh Herlihy'nin 1 sene önce yaptığı tahmine göre masaüstü bilgisarlar, 3 sene sonra yerlerini telefonlara bırakacak. Bir zamanlar sadece iş için kullanılan BlackBerry'ler, bugün akıllı cep olarak çok daha fazla bir kullanım oranına sahipler. Masaüstü PC'lerle yaptığımız şeyleri telefonumuzla yapmaya başladık bile.

Nanoteknolojiden faydalanan piller: Eylül ayında Singapur Ulusal Üniversitesi tarafından duyurulan piller, geleneksel lityum iyon pillerden 20 kat fazla ömre sahip. Bu pil, iki grafit tabakası arasında esnek bir organik madde kullanıyor.

Artırılmış gerçeklik, oturma odası teknolojileri

Samsung, 2012'de bükülebilen bir cep telefonu piyasaya sürecek

Şu anki lityum iyon pil teknolojisi, 15 sene önce piyasadaki yerini almıştı. Pillerdeki bu tür bir yenilik, mobil cihazların en büyük sorunu olan kısa pil ömrünü ortadan kaldırabilir.

Artırılmış gerçeklik: İş yerinize gittiğinizde gün içindeki randevularınızın gözlüğünüz yoluyla size hatırlatıldığını veya dolaştığınız tarihi bir yerin bilgilerinin size bu şekilde sunulduğunu hayal edin.

Artırılmış gerçeklik bugün en çok akıllı cep uygulamalarında bulunuyor. Ancak örneğin Microsoft'un gelecek planlarında, tüm camları bir ekrana dönüşüren konseptler bulunuyor.

Oturma odası teknolojileri: Microsoft Kinect gibi teknolojiler sayesinde oturma odanız, çok işlevli bir eğlence merkezi halini alabilir.

Kıvrılabilen ekranlar, ses algılama ve fazlası

İstediğimiz her nesneyi 3 boyutlu olarak yazdırmaya yakınız

Esnek OLED ekranları: Samsung'un bükülebilen OLED ekrana sahip bir telefonu 2012'de piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu sayede cebimizi kullanacağımız zaman 7 inç'lik bir telefon haline, kullanmayacağımız zaman bir kalem şekline sokabiliriz. Bükülebilen ekranlar, birkaç senedir geliştirme aşamasındalar, ancak ticari örneklerini görmemiz çok yakın olabilir.

Ses algılama: Google mühendislik direktörü David Burke'ye göre önümüzdeki seneler, telefon ve tabletlerde ses algılama teknolojilerinin patlama yapmasına sahne olacak.

3 boyutlu yazdırma: Yakın bir zamanda her şeyi yazdırmaya başlayabilirsiniz. 3 boyutlu yazıcıların bugün aşması gereken birçok zorluk var, ancak bir sabır küpü yazdırabilmekten çok da uzak değiliz.

Sonraki Haber

Forum