Şiddet içeren oyunlar için ilginç bir tespit

Tartışılacak bir rapor daha: Şiddet içeren oyunların etkileri uyuşturucu ya da alkolden farklı değil

Bilindiği üzere bilgisayar oyunlarının zararlı olduğunu düşünen ve bu nedenle çocukların oyunlardan uzak tutmak için yoğun bir çaba gösteren ebeveynlerin sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. Bazıları bilgisayar oyunlarının çocuklar üzerinde abartıldığı kadar etkisi olmadığını düşünürken, bir diğer kesim ise bilgisayar oyunlarının çocukların ruh sağlığına ciddi bir şekilde zarar verdiğini öne sürüyor.

Peki bu konuda uzmanlar ne düşünüyor? Bilgisayar oyunları gerçekten de sanıldığı kadar çocuklar üzerinde olumsuz bir etkiye mi sahip?

833 öğrenci üzerinde, tam 1 yıllık gözlem sonucunda hazırlanan bir rapor, özellikle şiddet içerikli oyunların gençlerin ve çocukların ruh sağlığını son derece olumsuz bir yönde etkilediğini ortaya koydu. Yayınlanan raporda şiddet içerikli oyunları oynamanın bazen uyuşturucu ya da alkol almaktan pek farklı olmadığı dile getirilirken, bu tür oyunların çocukların ruh sağlıklarına zarar vermesinden dolayı günlük yaşamlarında insanlardan daha kopuk bir hayat sürdüklerinin altı çizildi.

Söz konusu raporun yayınlanmasının ardından bir açıklama yapan profesör Laura M. Padilla-Walker, oyunların herkes üzerinde aynı olumsuz etkiye sahip olmadığını belirtti. Brigham Young Üniversitesi'ndeki School of Family Life'da görevini sürdüren profesör Padilla-Walker, hazırladıkları bu raporun sadece çocuklar üzerindeki olası zararları gözler önüne serdiğini ifade etti.

Ortalama 20 yaşlarında olan gençlerin interneti genellikle eğlence amaçlı kullandığı, ayrıca cinsel içerikli web sitelerinde fazlaca zaman harcadığı da yine aynı raporun sonuç bölümünde yer aldı.

Sonraki Haber

Forum