Shrek 3'ün 3D teknolojisi!

HP'nin teknoloji gücü DreamWorks Animation ile bir kez daha buluştu. Bu kez Shrek 3 boyutlu...

HP'nin Z800 İş İstasyonları, HP ProLiant blade sunucuları, HP Halo Telepresence Çözümleri, HP StorageWorks Enterprise Virtual Array, HP StorageWorks X9000 Ağa Bağlı Depolama Sistemleri ve HP DreamColor ekranları kullanılarak gerçekleştirilen animasyon filmi Shrek, 3 D teknolojisi ile görkemli bir dönüş yapıyor.

Shrek Sonsuza Dek Mutlu adıyla gösterime girecek olan film ile ilgili olarak bilgi veren DreamWorks Animation'ın baş teknoloji yöneticisi Ed Leonard "DreamWorks Animation'da yılda iki ya da üç adet 3 boyutlu filmin yapımcılığını gerçekleştiriyoruz ve niyetimiz her yeni filmle birlikte izleyicilerin daha yüksek kalitede özel bir deneyim yaşamalarını sağlamak" dedi. Ed Leonard sözlerine şöyle devam etti: "HP en iyi araç ve ürünleri sağlayarak, film yapımcılarımızın teknoloji tarafından kısıtlanmak yerine teknoloji sayesinde güç kazanmalarına olanak vererek istediğimiz bu hedefe ulaşmamıza yardımcı oluyor."

DreamWorks Animation

DreamWorks Animation'daki prodüksiyon sanatçıları en üstün performans için, karakterlerden ışıklandırmaya kadar her şeyin tasarımında güçlü HP Z800 İş İstasyonları'ndan yararlandı. DreamWorks Animation'a göre, HP Z800 serisi önceki seriye göre yüzde 50'ye varan oranlarda daha fazla hız sağlayarak kayda değer bir fark yarattı.

DreamWorks Animation'ın "Şhrek Sonsuza Dek Mutlu" filminde kullandığı render grubu (animasyon sahnelerini işlemek için birlikte çalışan bilgisayar grubu), bugüne dek stüdyonun bilgisayar animasyonu filmi yapımında kullandığı en büyük ve en güçlü render grubu.

En yeni animasyon araçlarını kullanan ve bunlar için ardına HP'nin son teknoloji ürünlerinin desteğini alan "Şhrek Sonsuza Dek Mutlu" adeta, yeni teknolojilerin olağanüstü şekillerde hayata geçirildiği bir laboratuvar oldu. Cintiq tabletleri kullanan storyboard sanatçılarının yararlandığı Z800 İş İstasyonları ve sunucu yönetimi için kullanılan ProLiant BL460c G6 kartlarından DreamColor Ekranlar'a ve stüdyolardaki renk doğruluğunu sağlayan yazıcılara kadar geniş bir ürün yelpazesiyle HP, fikir aşamasından filmin sahneyle buluşmasına kadar geçen tüm süreç boyunca DreamWorks Animation yapımcılarına destek veriyor.

"Şhrek Sonsuza Dek Mutlu" eğlenceli bilgiler

Fiona'nın dev halinin "saç kesiminin" geliştirilmesi dijital sanatçıların yaklaşık olarak dokuz ayını aldı.
— Şhrek 2 metre 13 cm boyundadır, 22 dişi vardır ve orta parmağının ucundan bileğine kadar elinin uzunluğu yaklaşık 34,3 cm'dir. Ayak numarası ise 57'dir. Bu da Shaquille O'Neal'ın ayak numarasına denktir.
Rumpel, filmde dört farklı peruk giymektedir: İş peruğu, konuşma peruğu, kızgınlık peruğu ve zafer peruğu.
— Rumpel'ın ayak numarası 24'tür. Bu da yaklaşık olarak iki veya üç yaşındaki ortalama bir çocuğun ayak numarasına denktir.
— Devler ve cadılar arasında savaş sahneleri, hareket yakalama teknolojisi kullanılarak hazırlanmıştır. 22 yıldan fazla bir süredir karışık dövüş sanatları deneyimine sahip olan üç aktör, bir Aikido ustası ve ABD üniversiteler arası Wushu şampiyonu, hareket yakalama sekansında karakterleri oynamıştır.
— Film yapım aşamasında yazılmış, kaydedilmiş ve storyboard'u yapılmış 65 sekans bulunmaktaydı. Filmin son halinde ise 32 sekans bulunuyordu.

İşte ilginç detaylar

Devlerin kampında 59 çekimde 35 meşale bulunmaktadır. Bu da, tek olarak 2.065, toplamda ise 4.130 meşale katmanı anlamına gelmektedir.
— "Şhrek Sonsuza Dek Mutlu" ekibi, 74.016 farklı dev tasarımı yaptı ve devlerin olduğu sahnelerde, seçilen aynı 51 tasarım kullanıldı.
— Şhrek, Rumpel'ın önüne çıkarıldığında dans pistinde ve balkonlarda 430 cadı vardır.
Fareli Köyün Kavalcısı'nın şarkısında dans ederken giydikleri kilt'ler biraz fazla açık olduğu için mecburen devlere özel iç çamaşırları tasarlanmıştır. Benzer sorunlara sahip olan cadıların elbise simülasyonlarını da gözden geçirilmiştir.
— Fareli Köyün Kavalcısı'nın şarkısında dans eden devlerin sahnesi için, 12 üyeden oluşan profesyonel bir dans grubunun videosu kullanıldı. Koreograf, Mickey Rooney'nin oğlu olan Michael Rooney'dir.
— Fiona'nın eski kalesindeki odada, havada uçuşan 449.166 parça vardır.

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum