Seri üretim dizüstünün 25. yılı!

Toshiba, dünyanın ilk seri üretim notebook'unun 25. yılını kutluyor ve ustalığını sergiliyor...

Yenilikçilik, çeşitlilik ve ileri görüşlülük Toshiba'nın taşınabilir bilgisayar pazarındaki stratejisini oluşturuyor.

TNB Toshiba Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri, dünyanın ilk seri üretim notebook'u olan ve bilgisayar tarihinde yeni bir dönem açan Toshiba T1100'ün 25. yılını kutluyor. Toshiba aynı zamanda tanıttığı 3 yeni ürünü ile taşınabilir bilgisayarın geleceğini belirlemeye devam ediyor. Bu üç yeni ürün, Avrupa'nın en ince ve en hafif, tam fonksiyonlu¹ 13" notebook'u, android-tabanlı mobil internet cihazı ve çift ekranlı Windows cihazının sınırlı üretiminden oluşuyor. Bu yeni ürünlerin tanıtımı sayesinde Toshiba'nın "Dünyanın İlkleri" listesine önemli katkıları devam etmiş oluyor.

25 yıllık deneyim ile inovasyonda güç
Toshiba, dünyanın ilk seri üretim notebook'u olan Toshiba T1100'ü Nisan 1985'te piyasaya sürdüğünden beri taşınabilir bilgisayarların gelişiminde gerçek bir öncü olmaya devam etti. Toshiba Avrupa EEMEA² Genel Müdürü Sandor Van der Ham yaptığı açıklamada, ''Teknoloji, minyatürleştirme ve kullanışlılıktaki liderliğimizi defalarca kanıtladık. Bu sadece Toshiba DNA'sının ayrılmaz bir parçası değil, mobil bilişimde geleceğe uzanan yoldur." Toshiba'nın mühendisleri 25 yıldır kullanıcıların beklentilerini karşılamaya yönelik olarak tasarlanan taşınabilir bilgisayarlardaki deneyimlerini başarıyla kullandılar. Toshiba 1985 yılından bu yana 90 milyondan fazla notebook³ sattı. Van der Ham; "Bu sayıyı bu yıl içinde 100 milyonun üzerine çıkarmaya kararlıyız." dedi.

Çeşitlilik devam edecek

Van der Ham; "25 yıl önce tek bir cihaz kategorisinde başladığımız pazar artık çok çeşitli bir ürün pazarına dönüşmüş durumdadır. Geniş kitlelerin beğenisini kazanmak için çeşitliliğin çok önemli bir anahtar olduğuna inanıyoruz." dedi. "Toshiba bu yaklaşımı kullanıcıların özel beklentilerine uygun şekilde tasarlanan yeni cihazlarıyla sürdürüyor; 15" ve üzeri ekranlı notebooklar içerik yaratımı için birincil cihazlar olmaya devam ederken, akıllı yol arkadaşı AC100 ve çift ekranlı Libretto W100 Limited Edition gibi daha yenilikçi ve küçük cihazlara duyulan ilgi ile büyüyen yeni bir pazar karşımıza çıkıyor."

¹ Tam fonksiyonlu notebook; dahili optik sürücü ve standart voltaja sahip işlemci ile Windows 7'de çalışan ürün anlamına gelmektedir.
² EEMEA, Bağımsız Devletler Topluluğu, Baltık Devletleri, Ortadoğu, Afrika ve Türkiye'yi (CISMAT) içermektedir.
³ Kaynak: Toshiba, 21 Haziran 2010 itibari ile.

Açık standartlar ve ekosistem için işbirlikleri
Tüm cihazların gelişen pazarların ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilmesi için Toshiba açık standartlar kullanır ve sürekli olarak yeni teknolojileri değerlendirir. "Ekosisteme" saygılı ürünler üretmek için diğer teknoloji liderleri ile de aktif olarak işbirlikleri yapar. Hedef; tüketiciler hangi cihazı hangi şartlar altında kullanırlarsa kullansınlar, donanım, yazılım, içerik ve hizmetlerde üst düzey bir deneyim yaşamanın keyfini çıkarmalarını sağlamaktır.

Müşterilerin beklentilerine bütünsel yaklaşım

Toshiba son 25 yıldır, hem iş amaçlı kullanıcılar hem de ev kullanıcıları için bilgisayar piyasasına '' bütünsel bir yaklaşım '' geliştirmek için çalışıyor. İçerikler, gittikçe artan şekilde dijital formata yayıldıkça, insanlar belli durumlar için belli cihazları kullanmayı tercih ederek "çoklu ekran dünyası"na çok daha fazla yakınlaşıyorlar.

Bu dünyanın kalbinde ise, notebook yer alıyor. Toshiba Çoklu Ekran Vizyonu; kullanıcıların kendi cihazlarındaki multimedya içeriklerini, çevreleri ile kolayca paylaşmaları ve günlük yaşamlarında kullandıkları cihazları senkronize edebilmeleri için tasarlanmıştır. Van der Ham sözlerini şöyle noktaladı; "Ilk seri üretim notebook'umuzun 25. yıldönümünde, tüm teknolojik deneyimimizi ve yenilikçiliğimizi "Çoklu Ekran Vizyonu"nu gerçeğe dönüştürmek için kullandığımızı ve insanların "dijital yaşamları"nda fark edilir değişikliklere imza atmaya olan bağlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz."

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum